NRK Meny
Normal

Dårlig mobildekning i Eidsberg

Eidsberg kommune sliter med dårlig mobildekning. Enkelte områder er helt uten forbindelse. Det har blitt sak på politikernes bord.

Mobildekning

Eidsberg kommune sliter med dårlig mobildekning flere steder.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

Det populære rekreasjonsområdet Trømborgfjella rekreasjonssted mangler mobildekning flere steder. Høyrepolitiker Rolf Dillevik har selv opplevde å stått med dårlig dekning når han har trengt hjelp.

– Jeg har selv vært utsatt for et par mindre ulykker som kunne vært store, det gikk bra, men det kan jo skje noe en gang. I kommunestyret torsdag tok han opp saken med mangelfull mobildekning.

Han er også bekymret for trygghetsalarmer som trenger god mobildekning for å fungere godt. Dillevik mener det også blir vanskelig å selge boliger i områder av kommunen hvor mobildekningen er dårlig.

Problemer i mange år

Eidsberg kommune har slitt med mobildekningen i mange år. Forrige ordfører, Knut Herland fra Senterpartiet opplevde at det ikke var mobildekning hjemme hos ham.

Det resulterte i at Telenor satt opp en ny mast, men dekningen er fortsatt ikke god nok sier ordfører Erik Unaas.

– Det er ujevnt. Vi har store skoler på utsiden av sentrum, vi har Edwin Ruud omsorgssenter hvor mange føler at de ikke får jobbet godt nok, så vi må ha en bedre dekning enn det vi har i dag.

Han skal nå ta kontakt med mobiloperatørene og invitere dem til Eidsberg.

– Så får vi også diskutere med utviklingsselskapet vårt og nabokommunene om vi kan gjøre et felles utspill.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK