NRK Meny
Normal

Dårlig dag på jobben for Svartedal

Det ble en stor norsk dag på søndagens femmil i Sapporo-VM. Men Trøsken-løper Jens Arne Svartedal fikk det ikke helt til å stemme.

Jens Arne Svartedal
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Svartedal ble til slutt nummer 19 i løpet, og ble med det fjerde beste nordmann - nesten fem og et halvt minutt bak mannen som gikk først i mål.

Norsk jubeldag

Men på tross av Svartedals noe svake plassering, ble det altså en skikkelig jubeldag for de norske VM-utøverne. Odd-Bjørn Hjelmeseth spurtet inn til gull, 0,4 sekunder foran en annen nordmann, Frode Estil.

- Jeg hadde vondt i kroppen under hele løpet, men jeg hadde følelsen av at dette skulle gå bra, sier Hjelmeset til NRK.

Den ferske verdensmesteren prøvde å rykke ifra feltet allerede tre-fire kilometer før mål, men fikk følge av Lukas Bauer fra Tsjekkia og Jens Filbrich fra Tyskland. Etter hvert kom også Frode Estil opp på siden av Hjelmeset, og det ble en jevn innspurt mellom de to nordmennene.

Topper medaljestatistikken

På tross av gullmedalje hadde Hjelmeset problemer med en ødelagt ski underveis løpet. Etter 35 kilometer måtte han bytte ski. Likevel kunne han altså gå inn til sitt første individuelle mesterskapsgull i VM eller OL-sammenheng.

- Jeg slet med den, men fikk byttet den etter hvert, sa gullvinneren til NRK etter å ha passert målstreken.

Dagens to medaljer gjorde at Norge topper medaljestatistikken i Sapporo-VM.

Den fjerde nordmannen som var med, Anders Aukland, gikk inn til 16. plass i løpet.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.