NRK Meny
Normal

Dårlig dag på jobben for Svartedal

Det ble en stor norsk dag på søndagens femmil i Sapporo-VM. Men Trøsken-løper Jens Arne Svartedal fikk det ikke helt til å stemme.

Jens Arne Svartedal
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Svartedal ble til slutt nummer 19 i løpet, og ble med det fjerde beste nordmann - nesten fem og et halvt minutt bak mannen som gikk først i mål.

Norsk jubeldag

Men på tross av Svartedals noe svake plassering, ble det altså en skikkelig jubeldag for de norske VM-utøverne. Odd-Bjørn Hjelmeseth spurtet inn til gull, 0,4 sekunder foran en annen nordmann, Frode Estil.

- Jeg hadde vondt i kroppen under hele løpet, men jeg hadde følelsen av at dette skulle gå bra, sier Hjelmeset til NRK.

Den ferske verdensmesteren prøvde å rykke ifra feltet allerede tre-fire kilometer før mål, men fikk følge av Lukas Bauer fra Tsjekkia og Jens Filbrich fra Tyskland. Etter hvert kom også Frode Estil opp på siden av Hjelmeset, og det ble en jevn innspurt mellom de to nordmennene.

Topper medaljestatistikken

På tross av gullmedalje hadde Hjelmeset problemer med en ødelagt ski underveis løpet. Etter 35 kilometer måtte han bytte ski. Likevel kunne han altså gå inn til sitt første individuelle mesterskapsgull i VM eller OL-sammenheng.

- Jeg slet med den, men fikk byttet den etter hvert, sa gullvinneren til NRK etter å ha passert målstreken.

Dagens to medaljer gjorde at Norge topper medaljestatistikken i Sapporo-VM.

Den fjerde nordmannen som var med, Anders Aukland, gikk inn til 16. plass i løpet.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.