Serinakaker bør passe bra for de yngste i familien, mener blogger og kokebokforfatter Marit Røttingsnes Westlie.
Men pass på at ikke mixmasteren står for lenge, da kan det nemlig gå galt.
Dagens godbit: serinakaker
(Hør radioreportasjen lenger nede i artikkelen)
Oppskrift på serinakaker
ca. 35 serinakaker
Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekke av tradisjonsrik julemat. For mange blir det ikke jul før de lekre serinakakene er i hus.
150 g meierismør
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 egg
Pensling og dryss:
1 eggehvite
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne.
Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tett boks.
TIPS: blir deigen litt for fast, tilsetter du et ekstra egg.
Oppskriften er hentet fra Tine