Hopp til innhold

Dagens juleoppskrift: goro

Den er vakker, den er firkantet og den smelter på tunga.

Goro
Foto: Mari Svenningsen/melk.no

Marit Røttingsnes Westlie

Marit Røttingsnes Westlie deler sine kakeoppskrifter med NRK de kommende ukene.

Foto: Øystein Westlie

Det er juletid og for mange betyr det å gjøre en ekstra innsats på kjøkkenet. Mange baker syv slag til jul, men hvilke typer må med?

NRK har intervjuet matblogger og kokebokforfatter Marit Røttingsnes Westlie om sju slag- og sju til.

I dagene fremover vil vi presentere en oppskrift som du kan bryne deg på.

Dagens godbit: goro

(Hør radioreportasjen lenger nede i artikkelen)

Oppskrift goro

ca. 30 goro
Goro er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut?

Til disse må du ha et gorojern.

2 stk egg
180 g sukker
2 ½ dl kremfløte
½ dl konjakk
1 ts revet sitronskall
500 g romtemperert smør
750 g hvetemel

Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
Visp kremfløte til luftig krem.
Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
La deigen stå kaldt natten over.

Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.

Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter