NRK Meny
Normal

Dag 2 - Nøkkelsurr og campingliv

Jentene fikk seg kanovedlikehold, strandrens og hyttetur fra Aremark. Og Lise Gro fikk med seg nøkkelen til hytta også...

Torfinn Johansen, bestyrer ved Kirkeng camping, sammen med Renée
Foto: NRK

Dagen startet tidlig, med raking og rydding på Kirkeng Camping, der de også hadde tilbrakt natten. Siden uvær var i vente, måtte jentene også forberede stedets kanoflåte på kommende nedbør.

- Vi raker kvist på stranda her. Og så har vi snudd kanoer opp ned, for det er jo meldt regn, forteller jentene.

Lise Gro fikk også æren av å måle badetemperaturen i Aremarksjøen - og hoppet uti sammen med termometeret.

- Dette var mitt første bad i år. 19 grader var det i vannet, og det var jo forfriskende!

Fikk låne campinghytte

Klokken 10.30 tirsdag fikk jentene skyss videre til Ørje. Og på skianlegget 'Over Kjølen' pusset jentene vinduer, sammen med tidligere ordfører Nils Skogstad i Marker.

Men så viste det seg at de hadde fått med seg mer fra Aremark enn beregnet. I baklomma fant nemlig Lise Gro nøkkelen til hytta de fikk låne på Kirkeng Camping.

16,50: Lise Gro og hyttenøkkelen
Foto: Renée Nilsen / NRK

 - Det var jo virkelig ikke meningen, sier Lise Gro. Vi skulle jo ikke få den campinghytta, eller tilbake dit i kveld for å sove der.

Hjelpsomme folk

Men folk visste råd. Skogstad ringte straks rundt i Ørje for å finne folk som skulle til Aremark. Og så snart jentene nevnte nøkkelproblemet på NRK Østfolds formiddagssending,

- Da stoppet det faktisk tre biler der vi var for å tilby seg skyss. Og en av bilene skulle til Kirkeng Camping. Forhåpentligvis er nøklene tilbake hos sin rettmessige eier nå.

Akkurat nå venter jentene på skyss til Rømskog fra Ørje. Følg med utover!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

  Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

  Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
  Foto: Sarpsborg 08
 • Stenger vei for berging

  Trømbogveien i Eidsberg kommune blir midlertidig stengt kl 18 forbindelse med berging av lastebil ved Trømborgveien nummer 186. Det vil være skiltet og brøytet omkjøring i forbindelse med at veien stenges, melder politiet.

  Vogntog veltet i Trømborgveien
  Foto: Freddie Larsen