Normal

Czwartek tar oppgjør med FFK

FFK-veteranen retter knusende kritikk mot klubbens valg av trener.

Pål André Czwartek

Pål André Czwartek er oppgitt og lei seg på FFKs vegne.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Pål André Czwartek har bestemt seg for ikke å fortsette som FFK-spiller etter denne sesongen, og han har nå sendt et brev til klubben hvor han tar et kraftig oppgjør med hva som har skjedd i høst.

Video nsps_upload_2009_12_18_18_23_29_1863.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se lengre TV-intervju med FFK-veteranen her:

Czwartek tar oppgjør med FFK

– Tror ikke Nordlie er rett mann for FFK

Særlig er Czwartek kritisk til trener Tom Nordlie og at han fikk fortsette i klubben etter sesongen.

Han skriver:
«Jeg har vært vitne til en språkbruk og utskjelling av spillere som ikke hører hjemme hverken på fotballbanen eller på andre arenaer i samfunnet. Jeg angrer den dag i dag på at jeg bare stod og så på dette uten å gripe inn. Dette har dessverre spesielt gått utover de spillerne som er klubbens framtid.»

Czwartek skriver videre at nettopp de unge spillerne har gitt uttrykk for at de har mistet all glede ved å spille fotball, og han antyder at dette er en hovedårsak til at han ikke tror at Tom Nordlie er rett mann for FFK nå.

«I en tid som klubben må satse på unge lovende spillere, klarer jeg ikke å se at Tom Nordlie kan være den rette mannen for FFK. Jeg som person og fotballspiller kan ikke, eller ønsker ikke å være del av en slik kultur. I tillegg er det lite utviklende for meg som spiller og som menneske.»

– Aksepterer ikke en slik lederstil

Czwartek gjør det klart i brevet at han mener klubben burde ha sagt opp kontrakten med Nordlie og viser til at et flertall av spillerne gikk inn for å «tilby klubben å gå ned i lønn for å kunne løse ut treneren».

«Vi ville gi klubben et signal om at vi tar vår skyld for situasjonen vi befinner oss i, og samtidig vise at vi ønsker å bidra til at FFK igjen kan bli et Tippeligalag. Kan styrene få noe sterkere signal enn det på at noe er riv ruskende galt?»

Nordlie ble imidlertid ikke løst fra kontrakten, og derfor har Czwartek bestemt seg for å legge opp.

«Jeg hadde et sterkt ønske om å kunne bidra til at FFK igjen blir å se i den øverste divisjonen. Men jeg aksepterer ikke, eller kan ikke stå inne for, en slik lederstil og atferd i en klubb som betyr så utrolig mye for meg. Jeg tar derfor konsekvensen av det.»

Det er imidlertid ikke bare Nordlie som er problemet for den avtroppende FFK-veteranen. Czwartek er kritisk til at klubbens ledelse har vært såpass lite lydhør overfor spillerne, og han mistenker at ikke alle har hatt klubbens beste i tankene når beslutninger har blitt tatt.

«For meg er det også et stort tankekors at det er de samme personene som ansatte Tom Nordlie, som til syvende og sist tok avgjørelsen om at han skal fortsette. Kanskje tiden er inne for å se seg selv i speilet?»

Pål André Czwartek

Pål André Czwartek var med på å rykke opp fra 2. divisjon til eliteserien, og han har både vunnet NM og seriesølv for klubben.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- FFK trenger en trener som kan samle klubben

Til NRK presiserer Czwartek at hans kritikk av Nordlie ikke dreier seg om hans person som sådan.

– Dette går ikke på hans personlige egenskaper, for jeg kjenner ham ikke godt nok til å vurdere det, men det går på hans person som trener, og jeg finner det lite utviklende for meg både som spiller og person å være under en slik ledelse, sier Czwartek.

På spørsmål om hva som måtte komme på plass i FFK for at han skulle ha valgt å fortsette, svarer han:

– Jeg mener bestemt at sånn situasjonen ble i klubben, burde man ha valgt å starte med en ny trener i januar og fått inn litt entusiasme og litt giv. En trener som kunne ha samlet klubben, det er det vi trenger nå, sier Czwartek.

Han forteller at spillergruppen har blitt hørt av ledelsen i de sakene han omtaler i brevet, men de har ikke fått gjennomslag for sine synspunkter.

- Vi har hatt en åpen dialog, og de har hørt på hvilke meninger spillerne har, men de har dessverre ikke tatt til følge de ønskene vi har kommet med, sier Czwartek.

Han er den eneste av spillerne på årets FFK-lag som har vært med siden FFK spilte i 2. divisjon. Han var med på opprykket til 1. divisjon og det påfølgende direkte opprykket til eliteserien. I tillegg har han vunnet NM-gull og seriesølv med FFK.

- Unødvendig å gå til mediene

Klubbdirektør Runar Henriksen mener at Czwartek ikke burde ha gått ut i media med brevet og sine synspunkter.

Han viser til at det har vært en evalueringsprosess i klubben og at styrelederne i etterkant av den har tatt en avgjørelse.

– Når styrelederne har fattet sitt vedtak, synes jeg det er unødvendig å gå ut av huset med et slikt brev. Jeg har ikke sans for at man går til media med ting som allerede er behandlet internt av styrene, sier Henriksen.

Tom Nordlie har ikke besvart NRKs henvendelser .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 3 personer pågrepet på E6

    3 personer er pågrepet på E6 i Sarpsborg, like ved Årum. – Det er mistanke om brudd på tolloven, sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Både sivile og uniformerte tollere og politi er på stedet.

    Politiaksjon, 3 personer pågrepet
    Foto: Sara Vilde Solås / NRK
  • Politiaksjon på E6

    Politiet har stoppet flere biler på E6, nordgående ved Årum mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Flere personer sitter i grøfta med håndjern på. – Det er mistanke om brudd på tolloven, sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.