NRK Meny
Normal

Comet tapte semifinale

Frisk Asker ble for sterke for Comet i den andre semifinalen i NM-sluttspillet.  Kampen i Askerhallen endte 7-3.

Christoffer Waagenes, Frisk Asker
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Dermed står det 1-1 i kamper i semifinalerunden i NM-sluttspillet.

Søndag vant Comet den første semifinalen 5-4 over Frisk Asker, men haldenserne klarte ikke å gjenta suksessen tirsdag kveld.

Frisk i ledelsen tidlig

Allerede etter tre spilte minutter, tok Frisk Asker ledelsen i Askerhallen. Målscorer var Frisks Cameron Abbot. Mot slutten av første periode, la Petter Kristiansen på til 2-0 for Frisk Asker. 

Andre periode begynte med nok en kalddusj for Halden-laget. Fire minutter ut i perioden sørget Frisk Askers Markus Eriksson for tremålsledelse over Comet.

Noen minutter senere sørget Comets Christian Saxrud for spenning i kampen igjen da han reduserte til 3-1, men Frisk svarte kjapt. For midtveis i andre periode scoret Johnny Nilsen og førte Frisk Asker i ledelse 4-1.

Mot slutten av andre periode, scoret Cameron Abbot sitt andre mål for kvelden. Dermed sto det 5-1 til Frisk Asker da sluttsignalet for andre periode gikk.

Målrike sluttminutter

Jesper Hoel tente et nytt håp for de tilreisende Comet-supporterne da han reduserte til 5-2 midtveis i tredje periode. Men Comet maktet ikke å hente inn Frisk Askers ledelse.

Fire minutter før kampslutt, økte Frisk Askers Mats Aasen ledelsen til 6-2.

Comets Benny Rönnelöw reduserte et halvt minutt senere, men 17 sekunder før slutt fastsatte Frisk Askers Fredrik Lysta Jakobsen sluttresultatet til 7-3.

Det står nå 1-1 i kamper i semifinalerundene mellom Comet og Frisk Asker. Det skal til sammen spilles sju semifinalekamper. Den neste kampen spilles i Halden ishall torsdag.

Frisk Asker

Frisk Asker ble for sterke for Comet i den andre semifinalen i NM-sluttspillet, og vant kampen 7-3. (Arkivfoto)

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ebbesen går av som direktør

  Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte i går kveld, skriver sykehuset på sine nettsider.

  Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør inntil videre.

  Just Ebbesen
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Advarer om støy på natta

  Luftforsvaret varsler om at det kan bli en del helikopterstøy på kvelds- og nattestid i Østfold denne uka. Det gjennomføres en militærøvelse på begge sider av Oslofjorden denne uka, og det medfører en del helikopterflyvning i perioden fram til fredag.

  Bell-helikoptre, Rygge flystasjon
  Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret