NRK Meny
Normal

Comet-speaker rapporteres

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var sint på speaker i Halden ishall  for "Judas-kommentarer" mot tidligere Comet-spiller.

Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg
Foto: Morten F. Holm / Scanpix

- En speaker skal i utgangspunktet være nøytral, men litt liv og ablegøyer tåler vi.

Comets speaker går imidlertid til stadighet over grensene og hans oppførsel er både uprofesjonell og veldig upassende, sier Sparta-trener Nilsen til Halden Arbeiderblad.

Sparta vant derbyet 4-0.

Vil rapportere

Sjur Robert Nilsen gikk rett inn i sekretariatet til Comets speaker Øyvind Strøm etter kampslutt, og påpekte at han synes det var ufint av Strøm å kalle den tidligere Comet-spilleren Jiri Jantovsky for "Judas"  før og under kampen.

Jantovsky spiller nå for Sparta. 

- Helt latterlig. Mitt råd til Comet er å bytte speaker før klubben eventuelt blir pålagt det fra forbundet, sier Nilsen til Halden Arbeiderblad.

Han vil rapportere saken til Norges Ishockeyforbund.

- Nilsen overreagerer

Men Øyvind Strøm selv mener sarpingene er hårsåre, og sier lignende skjer i andre ishaller, også i Sparta Amfi.

- Jeg forsøker bare å lage liv i hallen. Hvis ikke sarpingene tåler dette er de mer hårsåre enn jeg trodde. Dessuten er det aldri noen som reagerer når det blir gjort og sagt lignende ting fra speakeren i Sparta Amfi, sier Strøm til HA.

4-0 til Sparta

Det stod 0-0 etter 1. periode, og 1-0 til Sparta etter en scoring av Kent Lindberg i 2. periode .

Kjapt ut i 3. periode scorte Martin Røymark og Petter Witnes, og bortelaget ledet 3-0 i Halden ishall før 44 minutter var spilt av kampen.

Den siste scoringen kom i undertallspill for Sparta, og det var Jonas Andersen, som satte spikeren i kiste for Comet, og sørget for seier 4-0.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.