Comet feide Manglerud av banen

Comet var overlegne i kampen mot Manglerud Star onsdag. Halden-laget biter seg fast i toppen av 1. divisjon.

Halden ishall

HOLDER PLASSEN PÅ TOPP. Comet biter seg fast i toppen av tabellen etter onsdagens overlegne seier over Manglerud Star.

550 betalende tilskuere i Halden ishall fikk se en jevn 1. periode, og resultatet var 2-1 til hjemmelaget ved første pause.

2. periode var fullstendig eid av Comet, og de lekte tidvis med Oslo-laget.

Etter 2. periode ledet hjemmelaget 5-2.

Comet manglet seks av sine faste spillere, og satte flere unge spillere på isen, som gjorde en hederlig insats.

I tredje og siste periode kom de mer erfarne spillerne fra Manglerud Star mer til sin rett, og det ble mer kamp i sisteperioden enn det hjemmelag og publikummere med hjerte for Comet hadde håpet på.

Begge lag trengte poengene, og det ble kjempet knallhardt fra begge sider, noe som også resulterte i mange unødvendige utvisninger for begge lag.

Comet økte ledelsen til 6-4, og økte videre på til 7-4.

Da tok Manglerud Star ut sin keeper.

8-4 kom rett før slutt på blankt mål, og Comet avsluttet med den overlegne seieren sin siste hjemmekamp før juleferien på en strålende måte.

Comet - Manglerud Star

VARM I TOPPEN. Det ble en hel del unødvendige utvisningsminutter på begge lag i kampen. Comets Fredrik Olsson (t.h. uten hjelm) var en av de som varmet benken i utvisningsboksen ofte for hjemmelaget.

Resultater 1. divisjon ishockey onsdag:

Comet - Manglerud Star 8-4 (2-1, 3-1, 3-2)
Gruner - Furuset 5-4 (1-1, 4-1, 0-2)
Hasle/Løren - Nes 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)
Kongsvinger - Jutul 7-3 (0-2, 3-1, 4-0)

Ishockey

MANGLET SEKS AV DE FASTE. Comet har seks av sine faste spillere skadd, hvorav fire backer. Halden-laget slet litt i forsvar ved flere anledninger, da raske og kølleflinke Manglerud Star-spillere med Eliteserieerfaring kom feiende inn foran mål.

Holder 2. plass

Etter onsdagens serierunde beholder Ringerike tabelltoppen med sine 62 poeng på 24 kamper.

Comet har en kamp mer spilt, og ligger etter oppgjøret mot Manglerud Star onsdag med 59 poeng.

Bak peser Kongsvinger og Bergen Halden-laget i nakken.

Kongsvinger har 29 kamper spilt og 58 poeng, mens Bergen kun har 21 kamper spilt og har sanket 51 poeng.

Det er de to beste lagene fra 1. divisjon, som skal spille kvalifisering om Eliteseriespill mot de to dårligste lagene i Eliteserien, når seriene er over i mars 2013.

Comet spilte kvalifisering for Eliteserien 2012/2013, men kom dårligst ut av kampene mot Frisk Asker, Tønsberg og Manglerud Star.