NRK Meny
Normal

Citroën trekker rally-anke

Rallyteamet varslet at de ville anke Mikko Hirvonens diskvalifikasjon etter Rally Portugal. Nå har de kommet på andre tanker.

Mikko Hirvonen og Mads Østberg

Mikko Hirvonen og Mads Østberg feirer etter målgang i Portugal. Etter løpet ble Hirvonen disket og Østberg ble tildelt seieren.

Foto: Francisco Seco / Ap

Dermed kan man trygt slå fast at Mads Østberg har tatt sin første VM-seier i karrieren.

Citroën skriver på sine nettsider at de har fått en beklagelse fra deres leverandør som hadde gitt dem feil deler til Hirvonens bil.

Samtidig ser de at de må endre rutiner når de selv går gjennom utstyret.

– Vi aksepterer straffen og skal lære av dette i fremtiden, sier teamdirektør Yves Matton.

LES OGSÅ:

Brøt de tekniske forskriftene

Teamet velger dog fortsatt å fastholde på at de ikke har jukset. Etter avgjørelsen om å ikke forfølge saken er teamet blitt mer motivert.

– Selvfølgelig er jeg skuffet, men jeg er ikke misfornøyd. Slike ting skjer. Denne hendelsen gjør meg bare mer målbevisst. Jeg kan knapt vente på at neste løp starter, sier Mikko Hirvonen.

Via Twitter takket Mads Østberg i dag for alle gratulasjoner etter seieren.

– Merkelig måte å få sin første WRC-seier på, men det er ingen ting vi kan gjøre med det, nærmest beklager han.

Grunnen til at finske Mikko Hirvonen ble diskvalifisert, var at hans clutch har brutt de tekniske forskriftene. Dette ble først avdekket under en grundig rutinekontroll av bilen etter at rallyet var over søndag.

LES OGSÅ:

Må rett på sponsorjakt

Mads Østberg (24) må for øvrig gå rett på sponsorjakt om han skal kjøre de resterende VM-rundene i rally etter å ha blitt tidenes fjerde yngste vinner.

Østfoldingen mangler 4 millioner sponsorkroner for å kjøre de siste ni VM-rundene. Han fikk ikke med seg sesongstarten i Monte-Carlo i januar, og det er heller ikke budsjett til å kjøre på New Zealand i juni.

Hittil har 24-åringen kjørt inn til tredje-, fjerdeplass og seier i tre av tre løp.

– Vi jobber med å få en eller flere sponsorer på plass for å kjøre alt som gjenstår, men 4 millioner kroner er mange penger. Jeg håper resultatene mine hittil kan være med å bidra, sier Mads Østberg til NTB.

Hentet pokalen

Allerede søndag kveld ordnet Hirvonen og Østberg opp i premiefordelingen.

– Vi pratet sammen og ble enige om at han skulle legge pokalen i resepsjonen under mitt navn. Jeg var nede og hentet den i går (mandag). Når jeg får litt avstand til det hele, blir følelsen av seier stadig bedre. Det begynner å bli utrolig stort nå.

Nordmannen tar fire dager ferie i Portugal, før han reiser hjem til sponsorsøk og forberedelser til neste VM-runde i Argentina (26.- 29. april).

Sebastien Loeb leder fortsatt VM totalt. Petter Solberg ligger på en andreplass, mens Mads Østberg er nummer tre i VM-sammendraget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.