NRK Meny
Normal

– Jeg lo og gråt om hverandre

Da Cathrine Brynildsen mistet jobben, la hun en plan. Nå har den gitt full uttelling.

Cathrine Brynildsen

GLAD: Over 100 søkere ville jobbe på en kafé som nyåpner i mai, men arbeidsledige Cathrine Brynildsen fikk jobben.

Foto: Privat

Ikke på ti år har så mange stått uten jobb her i landet, og Cathrine Brynildsen var en dem. Men hun nektet å gi seg og onsdag fikk hun fast jobb i konkurranse med hundre andre.

Ikke kjør deg fast i et spor, men bruk tid på å finne ut hva du vil gjøre videre

Cathrine Brynildsen

– Det er nesten ubeskrivelig. Jeg lo og gråt om hverandre da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått jobben. Hadde jeg ikke hatt ører, hadde smilet mitt gått helt rundt. Det er som å vinne i Lotto, forteller hun.

– Kjempestas

Like før jul fikk Cathrine Brynildsen, som har jobbet som journalist i nesten 20 år, beskjed om at hun ikke hadde jobb i 2015.

Men i stedet for å deppe, sette seg i sofaen og la selvmedlidenheten ta overtak, tok hun grep og bestemte seg for to ting. Hun skulle skaffe seg en jobb og stå opp for å trene hver dag klokken 7.30. Treningssenteret skulle bli den mentale jobben hennes i arbeidssøkerprosessen.

Nav sine prognoser er dystre. De viser at det vil bli cirka 7 000 flere uten jobb i år enn i fjor og at ledigheten vil fortsette å øke med om lag 8 000 personer i 2016.

Cathrine Brynildsen

TRENING: Cathrine sto opp for å gå på trening klokka 7.30 for at hun ikke skulle vende seg til et liv som arbeidsledig.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Onsdag kom altså gledesbeskjeden. Nå legger hun journalistikken på hylla og blir kokk og servitør på kafeen Frøken Holms, som nyåpner i Sarpsborg i løpet av mai.

– Det blir kjempestas.

Ha en plan

Over hundre søkere ville ha de utlyste stillingene ved kafeen. En av dem som fikk napp var altså Cathrine Brynildsen.

– Jeg hadde en god følelse da jeg var der, men man vet liksom aldri. Jeg flyter fortsatt på gleden over å ha fått jobb, smiler hun.

Hun tror det er viktig å tenke utenfor boksen hvis man blir arbeidsledig.

– Tenk over om du vil jobbe med det samme, eller om du vil tenke helt utenfor boksen. Tenk gjennom hobbyer og interesser og se om det kan være noe du har lyst til å gjøre mer av. Ikke kjør deg fast i et spor, men bruk tid på å finne ut hva du vil gjøre videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Får ikke ta med lastebilen hjem

    Kommunestyret i Skiptvet vedtok i går å forby parkering av lastebiler i boligområder i Meieribyen. Forslaget ble vedtatt mot Høyres og Frps stemmer. Flere beboere har klaget på at lastebiler og trekkvogner står parkert, noe flertallet mener gjør veiene mindre sikre og fremkommelige.

    Trafikkskilt forbudt for lastebiler og trekkvogner
    Foto: Statens vegvesen/Wikimedia commons