NRK Meny
Normal

Frykter pasienter blir kasteball

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen frykter konflikter mellom kommune og stat om hvem som skal ta regninga for pasientene som er ferdig behandlet ved sykehusene.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen frykter at pasienter blir kasteball mellom kommune og stat.

Foto: Prebensen, Iacob Christian / Iacob Christian Prebensen , NRK

– Jeg vil sørge for at det er den samme kassen som betaler alle helse- og eldreomsorgsutgifter. Da blir det ingen kamp mellom kommune og stat om hvem som skal ta regningen, sier Hagen.

Eva Kristin Andersen

Ordfører i Fredrikstad Eva Kristin Andersen sier at kampen allerede har startet.

For allerede nå har denne kampen begynt, sier Fredrikstads ordfører Eva Kristin Andersen fra Fremskrittspartiet.

– Vi ser allerede nå at vi har store diskusjoner med sykehuset i forhold til regningene, som vi nå får fordi det ikke alltid er korttidsplasser på våre sykehjem til å ta imot utskrivningsklare som trenger medisinsk oppfølging, sier Andersen.

– Vi prøver nå å ta vare på våre innbyggere på best mulig måte, ved å starte å bygge et helsehus sammen med de private tilbyderne her i kommunen, nettopp for å imøtekomme det som den rødgrønne regjeringen har satt i gang.

Carl I.Hagens løsning er å gi staten større ansvar.

– Den viktigste kritikken er at kommunehelsetjenester og spesialisthelsetjenester blir slått sammen til en statlig finansiert helse- og omsorgstjeneste, så ingen blir kasteball mellom kommune og stat, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: