NRK Meny
Normal

Cannabisdyrker fikk over fire år

To cannabisdyrkere er dømt til fengsel i Sarpsborg tingrett. Den ene fikk tre år og fire måneder, mens den andre fikk fire år og seks måneder bak murene.

Hasjplantasje på Kråkerøy Fredrikstad

De to mennene var tiltalt or å ha dyrket 31 kilo cannabis i et hus like ved politistasjonen i Sarpsborg.

Foto: Politiet

Mennene, som begge er i slutten av 20-årene, ble pågrepet etter at en cannabisplantasje ble oppdaget i et hus like ved Sarpsborg politistasjon rett før jul i 2007.

Var med på organiseringen

Mannen som fikk den strengeste straffen, ble funnet skyldig både i ha dyrket cannabis og vært med på å organisere plantasjen.

Han ble dømt til fire år og seks måneder.

En annen mann, som bare hadde tatt del i selve dyrkingen og dessuten hjalp politiet med etteforskningen, ble dømt til fengsel i tre år og fire måneder.

Begge var tiltalt for å ha dyrket 31 kilo cannbis.

Begge er av vietnamesisk opprinnelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fare for alvorlig vårflom

    Det er opp mot 60 prosents sannsynlighet for at det blir en alvorlig vårflom i de store elvene på Østlandet. Det melder Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE. Ifølge vårflomanalysen er Glomma en av elvene som er utsatt.

    Solbergfoss vann
    Foto: Birger Kjølberg / NRK
  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.