NRK Meny
Normal

Bygget domkirken av 89.000 «data-klosser»

Tenåringene Fredrik Klare, Jacob Berg Paulsen og Sebastian Reinholdtsen brukte 23 timer i strekk på å bygge domkirken i Fredrikstad i dataspillet Minecraft under FredrikstadLAN.

Vant pris for Minecraft-bygg

Fredrik Klare, Jacob Berg Paulsen og Sebastian Reinholdtsen bygget domkirken i Fredrikstad i helgen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Mathias Nerland og Erik Egeland

2. plassen gikk til Mathias Nerland og Erik Egeland.

Foto: FredrikstadLAN
Mathias Haslien

3. plassen gikk til Mathias Haslien.

Foto: FredrikstadLAN

De tre tenåringene har tilbragt helgen på FredrikstadLAN i Kongstenhallen på Østsiden. Der har de sittet mer eller mindre kontinuerlig foran en PC-skjerm, sammen med nesten 600 andre ungdommer.

– Helgen har vært ganske kul egentlig. Vi har sittet seks stykker sammen og spilt, hovedsakelig Minecraft (se faktaboks, red. anm.), sier 16 år gamle Sebastian Reinholdtsen fra Fredrikstad.

Stort prosjekt

Sammen med kameratene Fredrik Klare (17) og Jacob Berg Paulsen (15) fra Drøbak deltok han i arrangementets Minecraft-konkurranse.

– Det var et stort pluss hvis vi laget noe Fredrikstad-inspirert, så synes vi at vi skulle ta det største ikonet vi kunne finne. Fredrikstadbrua er vel det største-største, men vi kunne ikke lage brua, det hadde blitt for stort. Så da ble det domkirken, den er jo også et veldig stort ikon, sier Reinholdtsen.

De tre guttene hadde forberedt seg godt på forhånd, men det var likevel et svært prosjekt de hadde tatt på seg, forteller Fredrik Klare.

– Vi har plassert 89.000 blokker og brukt 23 timer i strekk på dette. Så vi har vært skikkelig dedikerte.

Resultatet var så imponerende at de tre stakk av med førstepremien for beste bygg. Prisen var på 2000 kroner og flere Minecraft-inspirerte ting.

2. plass gikk til Mathias Nerland og Erik Egeland som fikk 1000 kroner og Minecraft-utstyr, mens 3. plassen gikk til Mathias Haslien som bygde en iPhone 6 med forsiden til VG Nett. Haslien fikk billett til FredrikstadLAN 2015.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: