NRK Meny
Normal

Østfold-firma bygger for Redningsselskapet

Har skrevet kontrakt verdt cirka 55 millioner kroner.

Bård Eker og Einar Staff

Designer Bård Eker (t.v.) sammen med donator Einar Staff.

Foto: Redningsselskapet

Fredrikstad-firmaet Hydrolift skal bygge ti redningsskøyter for Redningsselskapet. Eieren av firmaet, Bård Eker, har selv designet båtene, ifølge en pressemelding.

Staff-klassen

Lette slepeoppdrag, redning, og bistand ved motorhavari er blant oppgavene de nye redningsbåtene vil få.

Foto: Redningsselskapet

Kontrakten, som er verdt cirka 55 millioner kroner, ble skrevet under onsdag morgen.

– Ved å bygge disse skøytene håper vi å bedre beredskapen betraktelig langs deler av kysten, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

De 12-meter lange skøytene skal ikke brukes på oppdrag i åpent hav, men i fjorder og innsjøer. Prislappen blir på cirka 5,5 millioner per båt.

– Denne gangen bygger vi en helnorsk båt igjen, og vi føler selv vi har valgt en spennende produsent som nå får helt nye utfordringer enn det de tidligere har vært vant til, sier Lind.

Redningsskøytene blir bemannet av tre frivillige personer, og skal supplere de kraftigere fartøyene til Redningsselskapet.

De ti båtene tilhører den nye «Staff-klassen», oppkalt etter Einar Staff som har bidratt med penger til den første redningsskøyta.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
  • Går for science-linje igjen

    Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.