Bygde barnehage med tropisk tømmer

– Dette er en flau glipp, sier mosseordfører Tage Pettersen.

Ordfører tage Pettersen i bystyret i Moss

Ordfører tage Pettersen synes det er flaut at de har bygget en barnehage med tropisk tømmer.

Foto: Espen Torgersen / NRK

I dagens Moss Avis kritiseres Moss kommune for bruken av finerplaten ProdEX Light Brown. Det ytterste laget på platen består av ayous, et tropisk treslag fra Afrika.

Totalt er det brukt 1510 kvadratmeter med platene på ytterveggene.

– Jeg opplever kritikken berettiget. Det er litt flaut at vi ikke har hatt rutiner til å avdekke det i forbindelse med inngåelse av kontrakt. Det må vi ta lærdom av, sier ordfører Tage Pettersen til NRK.no.

Mangler regelverk

Moss Avis skriver at det er forbudt i Norge å bruke tropisk tømmer i statlige bygg. Flere kommuner har også et totalforbud mot bruk av regnskogtømmer.

– Jeg vil karakterisere det som en flau glipp. Vi har riktignok ikke regelverk som sier at ikke vi skal benytte oss av den type materialer. Men som en kommune som skal ta miljøansvar, så skal vi unngå dette, sier Pettersen.

Grindvold barnehage sto ferdig i 2012 og kostet i overkant av 50 millioner kroner å bygge.

– Nå er vi opptatt av å få på plass rutiner som er gode nok slik at dette ikke skal skje en gang til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsker obligatoriske undersøkelser

    Godt syn bør ikke være en privatsak. Det mener Bente Monica Aakre, forsker og instituttleder ved Universitetet i Sør-Øst Norge. Hun vil ha flere og grundigere synsundersøkelser av barn. Etter 4-års kontrollen på helsestasjonen er det opp til foreldrene å sørge for at synet til barna blir fulgt opp. Samtidig viser undersøkelser at hver femte elev i grunnskolen har problemer med synet og trenger hjelp.

    Øye
    Foto: Knut-Sverre Horn
  • Motstand mot togoppsamling

    Forslaget fra Bane NOR om å etablere et hensettingsanlegg for tog på Halmstad møter motstand hos fylkespolitikerne. Dette er ett av fire forslag til plassering i området Moss, Rygge, Råde. Anlegget er foreslått for tett på Rygge stasjon, sier gruppeleder fra Arbeiderpartiet, Siv Henriette Jacobsen.