Busstilbudet blir ikke påvirket av lønnsøkning

Bussjåførene får fire kroner mer i timen fra 1. april og to kroner til fra 1. oktober. Det gir ingen konsekvenser for rutetilbudet i Østfold.

Nettbuss

Lønnsoppgjøret for bussjåførene påvirker ikke rutetilbudet i Østfold.

Foto: Espen Gees / Nettbuss

– Lønnsoppgjøret får ingen konsekvenser for busstilbudet til Nettbuss i Østfold, sier regiondirektør Birger Ljunggren til NRK Østfold.

I morges kom Norsk Transportarbeiderforbund fram til en meklingsløsning med NHO Transport og Spekter om Bussbransjeavtalen og konsernoverenskomsten, sju timer på overtid.

Likevel nedlegging

Det har ingenting å si for rutene til Nettbuss, men nedleggingen av de tre bussrutene som er planlagt kommer til å bli gjennomført.

Resultatet av meglingen ble at alle får et tillegg i timelønnen på fire kroner fra 1. april. Det gis også et reguleringstillegg til alle 1. oktober i år på to kroner pr time. De som har fagbrev, får ytterligere en krone pr time fra 1. april.

Det ble også forhandlet fram et reguleringstillegg fra 1. april 2015 på to kroner som alle får, og som kommer i tillegg til de sentrale tilleggene i mellomoppgjøret.

Dekker fagbrev

- Med tillegget vi får neste år, kommer vi samlet ut med et resultat som ligger nærmere gjennomsnittlig industriarbeiderlønn enn etter oppgjøret i 2012, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) i en pressemelding.

- Jeg vil også peke på at arbeidsgiverne nå skal dekke alle kostnadene for videreutdanning i forbindelse med fagbrev, sier Hansen.

Forslagene til nye overenskomster skal nå ut på uravstemning blant NTFs medlemmer. Fristen for uravstemningen er satt til tirsdag 20. mai.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: