NRK Meny
Normal

Fortviler over at bussruta legges ned

Eidsbergordfører Erik Unaas fortviler på vegne av busspendlerne fordi Nettbuss nå har bestemt seg for å legge ned bussruta mellom Indre Østfold og Oslo. Men han har fortsatt er håp om å redde ruta.

Erik Unaas

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas fortsetter å kjempe for busstilbudet i Indre Østfold.

Foto: NRK

Styret i Nettbuss har bestem seg for å legge ned ruta fra 23 juni. Ordfører i Eidsberg Erik Unaas vil ta opp saken i dagens regionråd i Indre Østfold.

– Det er en liten åpning enda, hvis det kan komme noen penger på bordet. Politikerne, også på statsrådsnivå, har vært utfordret en stund på dette og kjenner til det. Jeg tror kanskje ingen har trodd at dette her virkelig ble realiteten, sier han.

Unaas tror det er en liten mulighet for å redde pendlerruta mellom Indre Østfold og Oslo selv om styret i Nettbuss nå har besluttet å legge den ned.

Han håper at det skal være mulig å redde ruta blant annet ved å skaffe reklame fra kommuner og næringsliv i Indre Østfold.

– Vi kan kanskje ta noen runder i fylkeskommunen om vi kan klare å finne en finansiering eller en deal med NSB som er eier av tilbudet så vi kan få kjørt et år til. Så kan vi sjekke ut for alvor om det er andre som kan kjøre. Det kan det hende at vi kan få løftet opp noen spleiselag med litt reklamekjøp fra kommuner og næringsliv, sier ordføreren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: