NRK Meny
Normal

Busspassasjerer med 400 gram hasj

Mannen og kvinnen hadde 400 gram hasj i ryggsekken.

Da tollvesenet vinket E6-Expressen til side for kontroll på Svinesund i går, markerte en narkotikahund ved bagasjen til to norske busspassasjerer.

Vil straffes med fengsel

- Ved en nærmere gjennomgang av ryggsekken deres, ble det avdekket 400 gram hasj, opplyser Wenche Fredriksen, som er sjef i Tollregion Øst-Norge.

De to ble overlevert politiet og måtte tilbringe natten i arrest.

- I dag er de blitt avhørt og begge har erkjent forholdene. De blir derfor løslatt, men kan vente seg en straff i form av fengsel, opplyser politiadvokat i Halden, Ole Richard Holm Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.