NRK Meny
Normal

Burchnall var ønsket med videre i Sarpsborg

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 forteller at klubben har spilt inn Ian Burchnall som et godt alternativ å ha med seg videre i et trenerteam neste sesong.

Ian Burchnall

Ian Burchnall forlater Sarpsborg 08 til fordel for assistent-jobben i Viking.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den 31 år gamle engelskmannen Ian Burchnall ble klokken 10 presentert som ny assistenttrener i Viking. Burchnall har vært assistent for Brian Deane i Sarpsborg 08 de to siste sesongene, og var også ønsket med videre i klubben.

Det forteller sportssjef Thomas Berntsen.

– Ian har blitt spilt inn til alle de hovedtrenerkandidatene som vi har snakket med, som et veldig godt alternativ å ha med seg i teamet. Vi har solgt inn Ian i en positiv retning for å være med videre, han har vært godt profilert fra vår side og fortjener ikke noe annet enn gode skussmål fra oss, sier han til NRK.

Burchnall får også de beste skussmål fra tidligere Sarpsborg-spiller Christian Brink:

Laster Twitter-innhold

– Ny hovedtrener velger våpendrager

Thomas Berntsen

Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Engelskmannens kontrakt går ut etter denne sesongen, og Berntsen sier at klubben har vært forberedt på at de kunne miste ham til en annen klubb.

– Først og fremst vil jeg gratulere Ian. Viking er en stor klubb og det er litt andre økonomiske rammer, også for Ian sin personlige del. Vi takker ham for en veldig, veldig god jobb som han har levert hos oss i to år, sier han og legger til:

– Vi har hatt en veldig god dialog underveis, begge parter har spilt med åpne kort. Det har vært null problem med tanke på det. Vi har jobbet med full styrke i begge leire, både når det gjelder ny hovedtrener og ny assistent.

Han forteller at den nye hovedtreneren vil få et ord med i laget når ny assistent nå må ansettes.

– Til syvende og sist er det den nye hovedtreneren som bestemmer hvem han vil ha med seg som ny våpendrager ved siden av seg. Det er et veldig viktig valg for den nye hovedtreneren, - samtidig vil jeg påstå at klubben vår er klubbstyrt.

Les også:

Vil stå sterkt rustet

Når en ny hovedtrener er på plass er ikke klart, men sportssjefen forteller at klubben har vært i samtaler med flere gode kandidater.

– Det kan være veldig nært forestående, også kan det være veldig langt unna. Det er vanskelig å si et tidspunkt, for vinden blåser i den ene retningen i dag, også kan den blåse i en helt annen retning i morgen. Men vi har gjort en veldig grundig jobb, med flere intervjurunder med flere kandidater. Det må bli et utrolig kjedelig, diplomatisk og stortingsaktig svar fra meg – igjen.

Han er uansett overbevist om at Sarpsborg 08 skal stå sterkt rustet på trenersiden når 2015-sesongen sparkes i gang.

– For vår egen del så mener vi at vi skal klare å få et team som klarer å fullt ut erstatte den jobben som er gjort, og antakelig også forbedre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brattset superfornøyd

    Forsvarskjempen i damenes håndballandslag Kari Brattset fra Varteig, er godt fornøyd med innsatsen etter storseieren mot Russland i VM i går kveld. Hun sier hun gjør gode erfaringer som er viktige for de neste kampene. -Setter vi forsvaret på samme måte, slår vi også Nederland, mener Brattset.

  • Ligger for lenge på akutten

    Pasienter ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold blir i snitt liggende i fire timer før de overføres til andre avdelinger eller skrives ut. Det er det dobbelte av hva som ble planlagt da sykehuset ble bygd. Årsaken er for få undersøkelsesrom og at ventesonen er for liten.