NRK Meny
Normal

Bulgarer tatt med 200 liter sprit

Mannen skulle få et forenklet forelegg for smuglingen. Men da han fortalte at han fikk 1500 kroner for turen ble saken straks mer alvorlig.

En mann i 30-årene blir politianmeldt etter å ha smuglet et mindre parti med alkohol over grensa fra Sverige.

Bulgareren kom kjørende over den gamle Svinesundbrua i går morges, med over 206 liter sprit, og 12 liter vin i bagasjen.

Vanligvis medfører det et forenklet forelegg.

– Men hvis det viser seg at varer man frakter over grensa er for videresalg og ikke til eget bruk, så bortfaller muligheten til den tollfrie kvoten, og dermed også tilbudet om å gjøre opp for seg med forenklet forelegg, sier tolloverinspektør Cathrine Bærem.

Og fordi mannen forklarte at han hadde fått 1500 svenske kroner for å ta varene inn i Norge, så ble saken straks mer alvorlig.

– Da tenker vi at det ikke er snakk om å gjøre opp forholdet med forenklet forelegg, og han ble derfor politianmeldt, sier Bærem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • MC-ulykke i Våler

    En motorsyklist blir tatt hånd om av helsepersonell etter en MC-ulykke på Vålerveien i Våler. Ifølge politiet er føreren ved bevissthet. Det er trafikkdirigering på stedet.

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.