NRK Meny

Budsjettsprekk for skolebygging

Planene om å bygge nye videregående skoler i Østfold må gjøres om etter at kostnadene har løpt løpsk, skriver sa.no. En skolebruksplan som ble vedtatt i fjor, la opp til flere nye skoler, hovedsaklig i Nedre Glomma-regionen. Dette skulle koste mellom 2,2 og 2,9 milliarder, men nå ligger det an til å koste 3,8 milliarder kroner. Dette betyr trolig at Borg videregående skole ikke legges ned og at det blir ikke noen friidrettshall på Kalnes, ifølge avisa.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil erstatte dyrka mark

    Dyrka mark som blir bygd ned av veier eller jernbane bør erstattes ved nydyrking eller ved å flytte matjord. Det foreslår Olav Moe, leder i samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune. Han går inn for at jordflytting skal vurderes ved alle nye samferdselsprosjekter som berører med enn 20 dekar dyrka mark.

  • Truet med pistol

    To menn ble pågrepet i Moss i natt etter at en av dem hadde truet flere andre personer med en pistol. Ifølge politiet startet det hele med et slagsmål ved en bensinstasjon. En mann truet med pistol og stakk så fra stedet. Politiet pågrep de to i boligen til den ene. De fant pistolen og det viste seg å være en soft gun.