NRK Meny
Normal

Budsjett-sprekk på Rygge

Et større terminalbygg enn først antatt er hovedårsaken til en dobling av utgiftene for Rygge Sivile Lufthavn.

Flyselskapet Sterling
Foto: Morten Holm / Scanpix

Opprinnelig var den totale investeringen satt til 244 millioner kroner - uten moms, mens dette nå er doblet til 492 millioner kroner, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

 

 

17.000 kvadratmeter

Styret i Rygge Sivile Lufthavn AS, ved styreleder, Egil M. Ullebø, opplyste om dette under en pressekonferanse på Rygge Flystasjon torsdag.

Terminalbygget var forventet å koste 89 millioner kroner, mens prisen nå er økt til 247 millioner. Bygget skal bli på totalt 17.000 kvadratmeter.

Flere ting har også bidratt til budsjettsprekken. Også infrastruktur og miljøtiltak i området oppgis som årsak, skriver den samme avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.