NRK Meny
Normal

14-åringer brutalt ranet i sitt eget hjem

Politiet jakter med store styrker etter flere gjerningsmenn som fortsatt er på frifot etter at de brøt seg inn i en bolig hvor det var tenåringer hjemme.

Laster kart, vennligst vent...

SKJEBERG: Ranet skjedde på en adresse i Ingedalsveien i Skjeberg torsdag ettermiddag. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen i saken.

Tenåringene var alene hjemme da fire-fem personer tok seg inn i huset og stjal penger.

Det er en enorm påkjenning for to barn og oppleve å bli truet i sitt eget hjem

Terje Bøe, krimsjef

Ranet skjedde rundt klokka 14.30 torsdag på en adresse i Ingedalsveien i Sarpsborg. Nå trenger politiet hjelp til å finne en skitten, rød stasjonsvogn.

– Vi har foreløpig ikke pågrepet noen og fortsatt interessert i tips, sier operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Marit Lyby Pettersen.

– Sa de var fra politiet

NRK kunne tidligere fortelle at mobile vinningskriminelle igjen er på ferde.

November og desember er høytid og nå raides norske hus igjen.

– I disse månedene vet vi erfaringsmessig at vi får en økning i antall grove tyverier, opplysteTerje Bøe, krimsjef i Sarpsborg til NRK for kort tid siden.

Torsdag ble to barn ranet i sitt eget hjem av det politiet mener er mobile vinningskriminelle.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad var det to barn på 14 år som var hjemme med et familiemedlem i 20-årene som lå å sov da de så tre menn og en kvinne ta seg opp trappa fra underetasjen.

Terje Bøe

ADVARER: Terje Bøe, krimsjef i Sarpsborg advarer mot å slippe inn folk man ikke kjenner.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– De presentere seg ved å si at de var fra politiet. Etter hvert ble de to barna truet til å holde seg i ro og gi fra seg sine mobiltelefoner. For de to barna var dette en svært skremmende opplevelse, sier fungerende krimsjef Terje Bøe i Sarpsborg til samme kilde.

Gjerningsmennene romsterte rundt i huset mens de jaktet på ting å stjele. Bøe sier til sa.no at ranerne snakket norsk til barna, men utenlandsk til hverandre.

Tyvene fikk med seg penger fra en safe før de forsvant fra stedet etter cirka ti minutter.

Disse jakter politiet på:

 • Lederen av gjengen, cirka 30 år. Hadde på seg mørk boblevest og en beige genser under.
 • Mann rundt 50 år med utenlandsk utseende, kraftig og skallet. Hadde på mørk jakke og mørke bukser. Snakket ikke norsk.
 • Kvinne mellom 40 og 50 år med mørkt hår og blir også beskrevet som kraftig. Snakket ikke norsk og hadde langt skjørt.

Den fjerde har ikke politiet fått noen beskrivelse på og politiet sier til samme kilde at de ikke utelukker at det kan ha vært en femteperson med på ranet.

Politiet har så langt ikke fått tak i gjerningsmennene.

– Dette er en sak vi ser svært alvorlig på. Det er en enorm påkjenning for to barn og oppleve å bli truet i sitt eget hjem. Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser i jakten på gjerningsmennene, sier Bøe til avisen.

Laster Twitter-innhold

Flere brutale ran

Det har vært flere tilsvarende hendelser i distriktet de siste dagene og politiet utelukker ikke at det kan ha en sammenheng.

I Rygge og Moss er eldre mennesker ranet og holdt nede med tvang. Like etter klokka tolv på torsdag ble to eldre oppsøkt av to menn og to kvinner i boligen sin i Rygge. De fire personene gikk inn i boligen og holdt de to eldre personene nede, mens det ble rotet rundt i leiligheten.

Politiet ble varslet ved at parets trygghetsalarm ble utløst. Mannen som ble utsatt for dette er 96 år gammel. Kvinnen er i midten av 80-årene.

I det samme tidsrommet ble en 90 år gammel mann utsatt for det samme på Ørejordet i Moss.

Vei

FLERE RAN: Både i Moss og Rygge har folk blitt ranet av gjerningsmenn som utgir seg for å være noen annet enn det de er.

Foto: Mathias Lunde Kristofersen / NRK

Bøe ber folk være på vakt og ber alle være forsiktige med å slippe inn ukjente personer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekket hundrevis av kjørende

  265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

  UP på Hjelset
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Går for science-linje igjen

  Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.