NRK Meny
Normal

Beruset sydenturist brukte ventetiden til å naske

Trøgstingen hadde begynt sydenreisen med å drikke på vei til Gardermoen. Da flyet var forsinket, brukte han ventetiden til å naske i taxfreebutikken.

Taxfree

Mannen besøkte butikkene på Gardermoen i ventetiden.

Foto: Jørgen Eide / NRK

En lørdags morgen i desember skulle en kar fra Trøgstad på ferie i syden. På vei til flyplassen drakk han alkohol. Da han kom til Gardermoen, viste det seg at flyet han skulle reise med var forsinket.

Parfyme, smykker og solbriller

Han slo i hjel ventetiden med å gå i butikkene innenfor sikkerhetskontrollen, der han tittet på varene. Da fant han ut at han skulle putte en flaske parfyme til 550 kroner i lomma.

Litt senere fant han et stativ med solbriller, og han tenkte at det kunne være greit med solbriller når han kom til syden. Han puttet to par kostbare solbriller i lomma.

Så kom han til et stativ med noen smykker, og han forsynte seg med noen av dem også.

– Var «småfull»

Da trøgstingen møtte for Heggen og Frøland tingrett i forrige uke forklarte han at han hadde vært «småfull» da han tok varene.

Da han skulle gå fra butikken og ble han stanset av en ansatt. Han ble tatt med inn på et bakrom og spurt om han hadde noe å fortelle.

Han innrømmet da at han hadde vært dum, og tok fram de varene han hadde i lommene sine. Da fikk han beskjed om siden han var så medgjørlig, skulle de ikke hindre ham i å bli med flyet sitt.

Varer for 6.500 kroner

Det viste seg at han hadde nasket varer for samlet over 6.500 kroner.

Heggen og Frøland tingrett ga mannen en betinget dom på fengsel i 15 dager i tillegg til at han må betale en bot på 8.000 kroner.

Tingretten tok hensyn til at mannen hadde tilstått forholdet, og at det synes å dreie seg om et enkeltstående tilfelle.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.