NRK Meny
Normal

Flere bruker mer penger på grensebutikkene enn noensinne

Aldri har så mange mennesker brukt mer penger på de svenske kjøpesentrene i grensebyene.

Svenskehandel

På tross for voldsom økning i fjor, fortsetter økningen i grensehandelen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

På det Thon-eide kjøpesenteret på Töcksfors på svensk side av Ørje i Østfold har handelen økt med nesten åtte prosent, og rekordmange 126 000 mennesker var innom i løpet av juli måned i år.

– At vi har greid å øke såpass mye fra i fjor er egentlig formidabelt bra, så det er vi selvsagt veldig godt fornøyd med, sier sentersjef Helene Rødseth.

Trodde ikke det var mulig med enda mer økning

Vi trodde jo ikke at det skulle være mulig å gjøre det bedre enn i fjor siden vi da økte med 64 prosent, men økningen bare fortsetter.

Senterleder Ståle Løvheim, Nordby kjøpesenter

Likevel er det bare småpenger i forhold til storebror på Nordby Shoppingsenter.

Der la én million besøkende igjen 470 kroner hver i løpet av juli måned i år, noe som gjorde at salget i år gikk opp med 12 prosent sammenlignet med fjoråret.

Ståle Løvheim

Senterleder Ståle Løvheim.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi er veldig veldig godt fornøyd med det. Vi trodde jo ikke at det skulle være mulig å gjøre det bedre enn i fjor siden vi nesten doblet salget da sammenlignet med året før, sier sentersjef Ståle Løvheim på Nordby Shoppingcenter.

Økte med 64 prosent i fjor

I Juli måned i fjor kunne nemlig Løvheim på Nordy konstatere en omsetningsøkning på 64 prosent sammenlignet med 2008.

– Vi har økt besøket med 51 prosent i forhold til samme måned i fjor. Når det gjelder omsetningen er den økt med 64 prosent i forhold til juli 2008, sa en svært godt fornøyd senterleder til NRK.no da.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.