NRK Meny
Normal

Dropper nav og finn.no

Flere og flere bedrifter bruker alternative metoder for å finne nye ansatte. Tall fra Nav viser at flere bruker eget nettverk for å rekruttere ny arbeidskraft.

Sigurd Slåttland

– Jungeltelegraf og sosiale medier er viktige hjelpemidler når vi trenger flere folk, sier administrerende direktør Sigurd Slåttland i Slåttland Maskin i Rakkestad.

Foto: NRK

– Litt utradisjonelt så bruker vi sosiale medier og jungeltelegrafen. For eksempel om noen her vet om noen, forteller Sigurd Slåttland, som er administrerende direktør i Slåttland Maskin.

Sammen med personalsjef Håvard Larsson arbeider han med å ansette nye ansatte til bedriften som holder til i Rakkestad i Østfold.

Håvard Larsson forteller at de sjelden annonserer når de skal rekruttere nye ansatte.

– Vi markedsfører ikke veldig mye at vi trenger folk. Vi prøver som regel å rekruttere folk som kommer til oss, eller å finne bekjente av folk som allerede jobber her. For da har de ofte et visst inntrykk av hva de går til, og det i seg selv er en god ballast å ha med seg når man skal begynne et sted, forteller han.

– Du må være på bedriften

Nav-direktør Sverre Jespersen forteller at flere og flere bruker eget nettverk for å finne nye ansatte. Men det kan også være en fordel å besøke bedrifter du kunne tenke deg å arbeide for.

– Hvis du skal ha jobb, så må du være på bedriftene. Du må være på arbeidsgiverne og presentere deg. Da har du størst sjanse, forteller Jespersen.

Tidligere var det vanlig å annonsere etter nye ansatte, men dette har forandret seg etter som årene har gått, forteller Nav-direktøren.

Er kritiske

Men på tross av at de ikke lenger har en lang runde med søknader og CV-er, så er de ikke blitt mindre kresne til hvem de ansetter, forteller Sigurd Slåttland.

– Vi er selvfølgelig ganske kritiske på de vi tar inn. For vi er opptatt av at vi skal ha et godt arbeidsmiljø, i tillegg til at vi vil ha stabilitet og høy kompetanse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.