NRK Meny
Normal

Slo hjernerystelse og brøt av pekefingeren på ektefellen

En mann er dømt til fire måneders fengsel etter at han brøt av pekefingeren og slo hjernerystelse på sin ektefelle. Mannen fikk sogar sønnen til å skrive en erklering på at volden ikke hadde skjedd, og ektefellen til å skrive under på det.

Mennen nektet straffskyld da saken nå var oppe i Fredrikstad tingrett.

Tråkket på hånden til fingeren brakk

I retten forklarte mannen at både hjernerystelsen og fingerbruddet skjedde ved et uhell. I Sykehuset Østfolds journal står noe helt annet:

- Parets 19 måneder gamle barn gråt og mannen ble sint. Han slo sin ektefelle i hode og grep tak i håret hennes. Hodet ble slått flere ganger i gulvet.

- Ektemannen sparket henne i venstre hånd, bet henne i venstre tommel. Hånden hennes ble trykket ned mot gulvet og tråkket på. Pasienten fikk rømt av gårde og ble observert av en tilfeldig mann som ringte ambulanse og politi.

- Pasienten har tidligere vært slått av mannen sin flere ganger. Sist i oktober, står i sykehusets journal fra hendelsen i desember.

- Fikk sønn til å skrive at volden ikke fant sted - og kona til å skrive under

Retten har funnet ektemannens forklaringer lite troverdige. Mannen har sogar fått et annet av parets barn til å skrive en forklaring, hvor det står at volden aldri hadde funnet sted. Denne fikk også ektemannen kona selv til å signere.

Dette har imidlertid retten tatt som et straffeskjerpende moment.

Fredrikstad tingrett har satt straffen til fengsel i fem måneder, 90 dager gjøres betinget, og kun de resterende månedene skal sones. Mannen fikk en prøvetid på to år.

- Ved at en del av straffen gjøres ubetinget markeres det for tiltalte at samfunnet ser alvorlig på slik vold mot ektefelle. Samtidig vil en betinget del forhåpentligvis ha en preventiv vrikning, ved at tiltalte er oppmerksom på at nye overgrep mot ektefellen vil utløse en lengre fengselsstraff.

Tre dager som mannen har sittet varetektsfengslet trekkes fra og mannen må betale fem tusen kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: