NRK Meny
Normal

Bronse innen rekkevidde

Med dagens resultater i Rally Storbritannia, tar Petter Solberg innpå Jari-Matti Latvala, og øyner håp om bronse sammenlagt.

Rally de Espania,Petter Solberg

Petter Solberg er med i tetstriden - etter fire fartsprøver er han drøyt to sekunder unna ledende Jar-Matti Latvala.

Foto: Tony Welam

Petter Solberg kjørte inn til tiden 15.17.0 på dagens sjette og siste fartsprøve, 0,5 sekunder bak Sebastien Loeb, og ligger dermed på andreplass sammenlagt, også det bak franske Loeb.

Med konkurrenten, Jari Matti Latvala på en sjetteplass etter dagens fartsprøver, 1.07.0 bak førsteplassen, nærmer Solberg seg tredjeplassen, og dermed bronsemedalje, sammenlagt.

Solberg holdt kontakten med teten gjennom alle de seks fartsprøvene. Storebror, Henning Solberg, kjørte inn til en sjetteplass på den siste etappen, og ligger på syvendeplass sammenlagt.

Stillingen sammenlagt i Rally Storbritannia etter dagens seks etapper:

  1. Sebastien Loeb
  2. Petter Solberg + 1.8
  3. Sebastien Ogier + 3.6
  4. Mikko Hirvonen + 42.2
  5. Dani Sordo + 48.9
  6. Jari-Matti Latvala + 1.07.0
  7. Henning Solberg + 2.30.5
  8. Matthew Wilson + 3.19.3

Ny triumf i favorittløpet?

Årets siste VM-runde kjøres i Wales og er et løp nordmannen kjenner godt. Han er den føreren som har kjørt flest løp her og har vunnet flest ganger (4. ganger). Sist seier i Wales kom i 2005. Dette er også siste gangen Solberg sto øverst på pallen i en VM-runde.

Iløpet av helgen skal det kjøres 20 fartsprøver - seks av dem ble altså kjørt i dag.

Les også:

– Må kjøre smart

Vind og nedbør har preget årets siste VM-runde og under den første fartsprøven ble vindstyrken målt til 120 kilometer i timen. Dermed fikk førerne en ekstra utfordring.

– Det er veldig glatt! Her er det lett å gjøre feil. En må være smart, for en kan fort tape alt. Jeg turte ikke å kjøre max nå, sa Petter Solberg til WRC-radioen torsdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: