Brenne og Bellaïd klare for 08

Sarpsborg 08 har lagt to unge veteraner til stallen.

Habib Bellaïd

Habib Bellaïd på sin første trening med Sarpsborg 08 etter signeringen. Bellaïd og Brenne har kontrakter ut årets sesong.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Simen Brenne fra Skjeberg er tidligere FFK-spiller, og har bred erfaring fra eliteserien. Brenne har vært i Strømsgodset siden 2013, men det har blitt lite spilletid. Nå ser han på et opphold i Sarpsborg som en vei tilbake til toppformen.

Simen Brenne Sarpsborg 08

Simen Brenne (34) ser fram til å ta mange poeng med sine nye lagkamerater i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

De to har kontrakt ut sesongen.

– Nå er jeg veldig fornøyd, sier Brenne til 08s hjemmeside.

– Jeg ser på det som en kjempemulighet og er veldig motivert og glad nå. Det er veldig motivasjon i det at jeg fortsatt har mye å vise frem på fotballbanen. Så nå er det bare å jobbe hardt for å komme sterkt tilbake.

Erfaring fra Frankrike og Tyskland

29 år gamle Habib Bellaïd er opprinnelig fra Algerie, har spilt i flere franske klubber og var før Sarpsborg knyttet til tyske Eintracht Frankfurt.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen sier Brenne og Bellaïd har vært spillere på toppnivå, og målet er å få dem tilbake dit.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Jeg er glad for å komme til Sarpsborg 08. Jeg har snakket med Thomas Berntsen og Geir Bakke, og jeg har fått inntrykk av at de virkelig vil ha meg og det er en fin følelse å ha. Jeg er nok ikke helt 100 % nå, men jeg ser frem til å ta mange poeng med mine nye lagkamerater, sier Bellaïd til Sarpsborg 08s hjemmeside.


Sarpsborg 08s stall har blitt tynnet ut av skader og utlån, men sportssjef Thomas Berntsen sier dette er en del av det som må til for å forsterke laget framover.

– Vi er klar over at det er en stund siden disse to spillerne har vært skikkelige kampklare, men vi vet hva de står for på toppnivå og vi håper at vi skal klare å få de opp på dette nivået igjen, Sier Berntsen.