NRK Meny
Normal

Brannstifter dømt etter to dager

Mannen som tente på Vansjø Båtforenings hytte på Årvolltangen i Rygge er dømt til fengsel.

Vansjø Båtforenings hytte Elverhøy

Det ble begrensede skader på hytta til Vansjø Båtforening etter brannen forrige uke.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Den britiske mannen i slutten av 20-årene ble pågrepet på ettermiddagen tirsdag forrige uke, etter at det ble oppdaget en brann i hytta til Vansjø Båtforening på Årvolltangen.

Politiet satte inn betydelige ressurser i søket etter mannen, blant annet en hundepatrulje og politihelikopteret.

Mannen ble dømt i Moss tingrett allerede to dager etter at han ble pågrepet. Dommen lyder på fem måneders fengsel, hvorav tre måneder gjøres betinget.

Brann Vansjø Båtforening

Mannen satte fyr på et tøystykke som han la i vinduskarmen på hytta.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Ifølge dommen forsøkte mannen å brenne ned hytta ved å sette fyr på et tøystykke som han la i en vinduskarm.

«Objektivt sett medførte handlingen et potensiale for store materielle skader. Ved et rent hell ble skadene avverget av tredjepersoner. Allmennpreventive hensyn tilseier en streng reaksjon».

– Brannen ble oppdaget av folk som var ved Vansjø for å ta vannprøver, fortalte styreleder i Vansjø Båtforening, Christina Syverud til NRK forrige uke.

Hun fortalte samtidig at hytta har vært utsatt for hærverk tidligere i sommer. Det er ikke kjent om det er noen sammenheng mellom de to episodene.

Brannskadene på hytta ble begrenset takket være det raske slukningsarbeidet. Mannen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny spiller til Stjernen

    Ishockeyspilleren Eirik Børresen har skrevet en ettårskontrakt med Stjernen. Det skriver Fredriksstad Blad. Børresen er 26 år gammel og spilte sist sesong for Stavanger Oilers. Han har også spilt tre sesonger i Sparta. Børresen kommer opprinnelig fra Storhamar.

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.