Ønsker seg brannstasjon og idrettshall som i Vikingeskipet

En kombinert flerbrukshall og brannstasjon som på Hamar er den beste løsningen, når nytt skal bygges, mener Fremskrittspartiet i Halden.

Brannstasjon i Vikingeskipet, Hamar

BRANNSTASJON I VIKINGESKIPET. Hedmarken Brannvesen gjør ulikt arbeid i hallen, som en del av kommunens bidrag til driften. Bildet er fra en av Hedmarken Brannvesens Åpen dag-arrangementer.

Foto: www.hedmarken-brannvesen.no/

I Halden har det i en årrekke vært planer for en ny, stor flerbrukshall der idretten kan utfolde seg.

Mangel på treningsfasiliteter for breddeidretten og to håndballklubber i Eliteserien i henholdsvis dame- og herreklassen på dispensasjonsspill i Remmen idrettshall har satt sinnene i kok.

Brannvesenet har også varslet et utvetydig behov for moderne lokaler, og Frp i Halden mener Hamar-løsningen, med en kombinasjon av idrett og brannvesen, er den beste.

Les også:

Halden brannvesen

MÅ PUSSES OPP FOR 20-25 MILLIONER. Arbeidstilsynet har pekt på at de nåværende lokalene for Halden brannvesen ikke tilfredsstiller kravene til inneklima, ventilasjon, kjemiske helsefare, utforming og innredning.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Vil ha det som i Vikingeskipet

Diskusjonen rundt plassering av flerbrukshall var tilsynelatende avsluttet, og Remmen var i kommunestyret pekt ut å skulle være stedet for en storstue for idretten.

Hallsituasjonen for Halden-idretten betegnes som prekær og det har vakt betydelig irritasjon at Remmen-alternativet er parkert mens kommunen rydder opp i den vanskelige økonomien, og at andre og mer sentrumsnære alternativer trekkes inn i halldebatten.

Brannvesenet i Halden, som har tilhold i gamle og tildels uhensiktsmessige lokaler midt i sentrum på nordsiden av byen, har fått gjennomslag for nødvendigheten av andre lokaler, og ønsker seg vestover i kommunen nærmere industriområdene på Sørlifeltet og E6.

Med dette som utgangspunkt, der Remmen-planene for idrettshall allerede er langt fremskredet, og brannvesenets ønske om lokaler vestover, mener vi at man bør tenke som på Hamar og plassere en ny brannstasjon under et nytt idrettsanlegg på Remmen, sier Per Egil Evensen i Frp Halden.

Han tar opp saken i kommunestyret denne uka.

Les også:

– Gjør en betydelig jobb i hallen

Beredskapsleder i Hedmarken Brannvesen, Per Stensli, sier til NRK Østfold at løsningen med å ha brannvesenet i Vikingeskipet fungerer bra.

- Løsningen kom til under forberedelsene til OL i 1994. Vårt bidrag har vært å gjøre forefallende arbeid i hallen, og vår innsats i hallen er gjennom årene noe tilpasset kurs og opplæring, samt de rene utrykningene basert på erfaring, sier Stensli.

Per i dag har Hedmarken Brannvesen to mann tilgjengelige for Vikingeskipet mellom klokka 1600-2000 alle hverdager, og 0800-1200 på lør- og søndager.

– Mens vi tidligere stod for mye av vedlikeholdet i hallen er dette justert til diverse forefallende arbeid. Våre mannskaper stiller opp som Hamar kommunes bidrag til hallen i form av å hjelpe med opp- og nedriggingen av messeutstyr og annet forefallende, sier Stensli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stoppet bil fullastet med alkohol

    Tirsdag kveld ble det stoppet en personbil med litauisk sjåfør som kom inn grenseovergangen på Fv. 22 ved Holtet i Halden. Det melder Tolletaten på Twitter. I bilen ble det funnet 887 l. øl, 125 l. vin og 60 l. brennevin.

     Tolletatens beslag Holtet Halden
    Foto: Tolletaten
  • Trafikkulykke i Eidsberg

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke ved Eidsberg kirke. En bil skal ha kjørt ut av veien.