Brannmann alvorlig skadet

En 45 år gammel brannmann er innlagt på Oslo universitetssykehus Ullevål, alvorlig skadet, etter at deler av et tak og en vegg falt ned over ham natt til i søndag. Brannmannen jobbet med å slokke en garasjebrann i Halden.

Laster kart, vennligst vent...

Brannmannen ble etter det politiet opplyser på sosiale medier skadet da deler av taket og en vegg falt ned over ham. Han ble fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål med et Sea King-helikopter fra Rygge.

Ifølge sykehusets pasientskadelogg er han alvorlig skadet.

Meldingen om brannen kom klokka 03:49 natt til søndag. Alle nødetater var på stedet, og en evakuering av naboer ble satt i verk.

– Diverse ting i garasjen førte til en evakuering av naboene, opplyser Alarmsentral Øst.

Politiet legger til at røykutviklingen var ganske kraftig. – Det var mye røyk. Av den grunn var de en stund ute av leilighetene. Det var ikke lenge, sier operasjonsleder Bjørge Haugen.

Totalt ble 14 naboer evakuert.

Garasjen er nedbrent, og brannmannskapene meldte klokken 05:15 at brannvesenet hadde kontroll. En time senere forlot brannmannskapene stedet.

– Det som gjenstår på stedet er en teknisk undersøkelse. Vi er på vei for å se om det går an nå, eller om det fortsatt er for varmt, sier Haugen.