Normal

Brannen skal ikke være påsatt

Det er ingen ting som tyder på at brannen i ei boligblokk i Fredrikstad i natt var påsatt.

Bilder av boligblokka som brant natt til 27. april.

Slik ser boligblokken ut nå. Foto: Stian Pedersen/NRK

Det sier krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen.

– Vi har klart å finne det sentrale åstedet til en leilighet i blokka, og det er ingen ting som tyder på at brannen har vært påsatt, sier han.

Kraftig brann

Politiet i Østfold meldte om brannen rundt midnatt. Det brant kraftig i taket på blokken som ligger i Teglverksveien. Ved to-tiden på natta var brannen under kontroll.

I alt 13 personer ble skadd og over 50 evakuert i blokkbrannen i Fredrikstad natt til onsdag. Alle beboerne i omkringliggende evakuerte bygninger fikk i morgentimene flytte hjem. Det ennå ikke avklart når beboerne i boligblokka som brant kan få flytte hjem.

Nye avhør i morgen

Krimsjefen sier at de er godt i gang med etterforskningen.

– Vi har gjennomført tekniske undersøkelser i dag og avhørt flere av de som bor på adressen. Så vi er godt i gang med etterforskningen, sier han.

Albertsen sier at flere personer skal avhøres i morgen og at de skal gjennomføre nye søk på åstedet.

– Vi håper å være ferdig med første del av etterforskningen før helga, sier han.

Brann i boligblokk i Fredrikstad

50 mennesker ble evakuert da det oppstod brann i en boligblokk i Fredrikstad. Video: Tomas Berger/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilstod smugling, sliper soning

    En 58-årig svenske slipper å sone, etter at han smuglet 100 gram amfetamin over Svinesund sommeren 2016. . Allerede dagen etter at han ble tatt innrømmet mannen forholdet. Likevel kom ikke saken opp for retten før over to år seinere. Det tok retten hensyn til og dømte mannen til 120 dager fengsel som allerede er sonet i varetekt.

  • Hafslund øker beredskapen

    Varselet om kraftig vind i dag har ført til at Hafslund Nett øker beredskapen på driftssentralen og øker strykeren av folk som jobber ute. Det er varslet liten til sterk storm med vindkast på 15- 20 meter i sekundet i dag