Dramatisk brann i Sarpsborg - slo ned dører for å få kontakt med naboene

Et næringsbygg i St. Nikolas-gate i Sarpsborg er totalskadd etter at det brøt ut en voldsom brann i bygget natt til mandag.

Flammene sto 10-15 meter opp i været fra taket på Sefa-bygget i Sarpsborg natt til mandag.

Rundt 100 naboer til Sefa-bygget i St. Nikolas-gate i Sarpsborg er evakuert etter at det begynte å brenne i bygget i natt.

Bygningen huser en bowlinghall, et treningssenter og en bar, og ligger vegg i vegg med en boligblokk. Meldingen om brannen kom like etter klokken 01:00.

– Da vi kom til stedet brant det i taket på bygningen, men det utviklet seg raskt til å bli overtent. Taket har rast sammen. Vi vurderer å ta i bruk gravemaskin og rive bygget for å få slukket mest mulig, sa innsatsleder Stig Øvergård, i Øst politidistrikt til NRK ved 03:30-tiden i natt.

En drøy time senere meldte brannmannskapene at de hadde full kontroll på brannen. Hele taket og en etasje i bygget er utbrent.

Brann i Sarpsborg

Brannvesenet i Sarpsborg fikk bistand fra både Fredrikstad, Rakkestad og Mosseregionen for å få kontroll på brannen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Politiet slo ned dører

Det var lenge stor fare for at brannen skulle spre seg til en nærliggende boligblokk. Beboere i både St. Nikolas-gate og i Glengsgata har blitt evakuert.

En periode var det så kritisk at politiet slo ned dører med slegge for å få kontakt med beboerne.

– Vi måtte iverksette evakuering umiddelbart, så vi ble nødt til å slå ned noen dører for å komme oss inn i leilighetene. Senere måtte vi også evakuere hele boligkomplekset, sier Øvergård.

Politiet ba også folk i området om å lukke vinduer på grunn av kraftig røyk fra stedet.

Brann i Sarpsborg

Buss er rekvirert for å frakte de evakuerte til et hotell.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

89 av de evakuerte ble hentet med buss og er innlosjert på hotell for natten. I tillegg har flere fått tilhold hos venner og familie.

Det er også opprettet et tilbud ved et sykehjem for pleietrengene som har behov for hjelp.

– Nå må vi ta vare på de innbyggerne som trenger husrom. Vi er veldig glade for at brannvesenet har klart å begrense omfanget av skadene og at det ikke er noen personskader, sier rådmann i Sarpsborg, Unni Skaar.

Rådmannen var på stedet for å snakke med politiet i 03:30-tiden. Hun kunne da fortelle at kommunens helse- og omsorgsteam var i full gang med å ta hånd om de evakuerte.

Brann i Sarpsborg

Rådmann Unni Skaar (t.h.) var på stedet for å snakke med innsatsleder Stig Øvergård i 03:30-tiden i natt.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Så arbeidsplassen gå opp i flammer

Brannvesenet i Sarpsborg har gjennom natta fått bistand fra kollegene i Fredrikstad, Mosseregionen og Rakkestad for å få kontroll på brannen.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvor og hvordan brannen startet.

– Det brant i takkonstruksjonen da vi kom, men hvorfor det startet å brenne vet vi ingenting om, sier innsatsleder Øvergård.

Simon Feldt, som driver baren og bowlingssenteret i Sefa-bygget, var i natt på stedet og så at arbeidsplassen forsvant i flammehavet.

– I 11 år har vi jobbet for at dette skulle bli bra. Nå var det helt nyoppusset, og både bowlingen og restauranten gikk bra. Vi har hatt kjempetall i det siste. I morgen tidlig er alt borte. Alt vi har jobbet hardt for er blitt til en ruin, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Brann Sarpsborg

Det ryker kraftig fra Sefa-bygget i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK
Laster kart, vennligst vent...
Laster Twitter-innhold