NRK Meny
Normal

Brann i bygård trolig påsatt

Ren flaks gjorde at brannen i en bygård i Halden onsdag kveld ikke ble fatal. Brannen ble trolig påsatt.

Bygård i Halden
Foto: MMS-foto: Ole Martin Nilsson / NRK

Meldingene om brannen kom inn like etter klokken 23.00 onsdag.

- Heldigvis skjedde dette såpass tidlig på kvelden - altså før mange av de som bodde der hadde lagt seg. Derfor ble brannen raskt oppdaget. Ellers kunne dette ha fått fatale konsekvenser, sier kriminalsjef i Halden-politiet, Ole Hermansen.

Rasistisk motivert?

Totalt elleve personer bodde i bygården, som ligger i Busterudgata i Halden. Alle måtte evakueres - og to av dem ble lettere skadd etter at de måtte hoppe fra den brennende bygården.

De fleste beboerne i bygården var av utenlandsk opprinnelse.

Det er bare litt over en uke siden politiet siktet en 18-åring for å ha tent på to eneboliger i Halden. Også i disse eneboligene bodde det personer av utenlandsk opprinnelse.

Politiet mener det er for tidlig å si om brannen onsdag kan ha vært rasistisk motivert.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.