NRK Meny
Normal

Brann i bolighus i Halden

En enebolig i Båstadlundveien i Halden er totalskadet av brann i morgentimene. Ingen personer er skadet i brannen. Naboer ble bedt om å lukke vinduer på grunn av røyk.

Laster kart, vennligst vent...

Det brenner i et bolighus i Båstadlundveien i Halden.

Brannen ble oppdaget av en politipatrulje som passerte stedet ved firetiden i natt.

– Kvart på to ble brannvesenet varslet av beboere om et branntilløp i boligen. Beboerne hadde selv slokket med brannslokkingsapparat. Brannvesenet var der og sjekket da. Ingen personer ble skadet, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Årsaken til branntilløpet ble antatt å være et gjenglemt stearinlys.

Oppdaget av politipatrulje

Litt etter klokken fire kjørte politiets patrulje tilfeldigvis forbi boligen og så åpne flammer fra boligen.

– Etter dette branntilløpet dro de som bor i huset fra stedet, fordi det var mye røyk i boligen. Derfor var huset tomt da flammene blusset opp igjen, sier Marstad.

Vekket naboer

Politiet vekket en del naboer og ba dem lukke vinduer og ventiler.

– De ble ikke evakuert. De kunne være i egne boliger, men måtte lukke vinduene, forteller Marstad.

Ved halv sekstiden ble det meldt at brannvesenet har brannen under kontroll og at det ikke er fare for at den skal spre seg. Da pågikk det kun etterslokking. Bolighuset ansees som totalskadd.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd