NRK Meny
Normal

Brann i bolighus i Halden

En enebolig i Båstadlundveien i Halden er totalskadet av brann i morgentimene. Ingen personer er skadet i brannen. Naboer ble bedt om å lukke vinduer på grunn av røyk.

Laster kart, vennligst vent...

Det brenner i et bolighus i Båstadlundveien i Halden.

Brannen ble oppdaget av en politipatrulje som passerte stedet ved firetiden i natt.

– Kvart på to ble brannvesenet varslet av beboere om et branntilløp i boligen. Beboerne hadde selv slokket med brannslokkingsapparat. Brannvesenet var der og sjekket da. Ingen personer ble skadet, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Årsaken til branntilløpet ble antatt å være et gjenglemt stearinlys.

Oppdaget av politipatrulje

Litt etter klokken fire kjørte politiets patrulje tilfeldigvis forbi boligen og så åpne flammer fra boligen.

– Etter dette branntilløpet dro de som bor i huset fra stedet, fordi det var mye røyk i boligen. Derfor var huset tomt da flammene blusset opp igjen, sier Marstad.

Vekket naboer

Politiet vekket en del naboer og ba dem lukke vinduer og ventiler.

– De ble ikke evakuert. De kunne være i egne boliger, men måtte lukke vinduene, forteller Marstad.

Ved halv sekstiden ble det meldt at brannvesenet har brannen under kontroll og at det ikke er fare for at den skal spre seg. Da pågikk det kun etterslokking. Bolighuset ansees som totalskadd.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 20:55.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.