NRK Meny
Normal

Brakk nesen på politimann

30-åringen satt rolig i baksetet i politibilen mens en betjent skulle notere navn og adresse - plutselig stanget han, og brakk nesen på politibetjenten.

Politiemblem

Nå er mannen dømt til et halvt års fengsel for stangingen og trusler.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Stangingen skjedde i Molde torsdag 17. juli i sommer. I tilegg er mannen dømt for trusler mot flere politibetjenter i Eidsberg i Østfold.

Nå er han dømt til et halvt års fengsel i Heggen og Frøland tingrett.

- Ble sykemeldt

Ifølge tingretten ble politibetjenten, som ble stanget, ikke helt bra før det hadde gått et par uker. En av ukene var han også sykemeldt fra jobb.

30-åringen var ute på byen sammen med sin kjæreste da stangingen skjedde. De to kranglet og 30-åringen dyttet sin kjæreste. Noe som ble observert av to vitner.

Etterhvert kom politiet til, og satte på mannen håndjern før politimannen satte seg sammen med mannen i baksetet på politibilen.

Mistet bevissthet

- Tiltalte var rolig da politibetjenten noterte personalia hans. Plutselig kastet han på hode slik at han traff betjenten på nesen slik at den brakk.

- Angrepet kom overraskende og uprovosert. Politibetjenten mistet bevisstheten et par sekunder, men klarte å avverge ytterligere angrep, skriver retten i dommen.

Ved siden av denne episoden er mannen dømt for å ha ropt ut trusler mot andre polititjenestemenn og privatpersoner ved flere anledninger i 2007.

Av seks måneders fengselsstraff må fire måneder sones ubetinget. Han får to års prøvetid og må betale 10 000 kroner i erstatning til politibetjenten som ble skallet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klemte hånda under vask

    En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.