Bråk og uroligheter i drapssak

Tilhørere i drapssaken mot en 37 år gammel Askim-mann, har blitt bedt om å tie stille eller forlate rettssalen.

Lennart Faugli i retten 13. mars 2006
Foto: Goran Jorganovic / NRK

Askim-mannen som er tiltalt for drapet på Lennart Faugli utenfor rettslokalene i Mysen i mars i år, sa seg i formiddag skyldig i forsettlig drap.

Men det er mye uro og en svært spent stemning i rettssalen i Oslo tinghus.

Beskyldt for løgn

Rettsbetjenter har flere ganger måttet be folk på tilhørerbenkene tie stille eller forlate rettslokalene i dag.

- Dette skyldes utbrudd under den tiltaltes forklaring. Den tiltalte har blitt avbrutt undersin forklaring og ble beskyldt for å lyve av den dreptes pårørende, forteller NRKs reporter på stedet, Rune Fredriksen.

- Som å gå inn på flyplass

Det er et omfattende sikkerhetsopplegg rundt rettssaken. Saken skulle egentlig gått i Heggen og Frøland tingrett i Mysen, men sikkerhetssituasjonen har gjort at hele saken er flyttet til sikkerhetssalen i Oslo tinghus.

For å komme inn i rettssalen må alle personer gå gjennom en sikkerhetskontroll, som tilsvarer det som er vanlig på en flyplass.

- Det er metalldetektorer, gjennomlysingsapparater og kontroll av alle vesker, lommer, samt alt utstyr som tas med inn i retten, forteller Fredriksen.

Har ikke forklart seg om drapsdagen

Foreløpig har den tiltalte 37-åringen forklart seg om det som skjedde mellom ham og Faugli fra og med 2003, da bråket mellom de to begynte.

Den tiltalte har ikke i sin forklaring kommet inn på selve drapsdagen i mars i år ennå.

Tiltalte erkjenner seg skyldig i forsettlig drap, men altså ikke overlagt - som tiltalen går på.

37-åringen har også erkjent å ha kjøpt maskinpistolen, som senere ble drapsvåpenet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kritiserer brannsikkerheten

    Råde kommune får kritikk for dårlig brannsikkerhet i noen av de kommunale boligene i Karlshus, skriver Moss Avis. Det brant i en av boligene i september. Boligene er bygd i 1978 og det er kommet krav om at brannsikkerhetene skal oppgraderes, uten at noe er gjort.

    Brann i bolig
    Foto: Lotte Olsen / NRK
  • Mange kjørte for fort

    Fire bilførere mistet førerkortet da UP holdt laserkontroll i 50-sonen på riksvei 111 på Borgenhaugen i går kveld. En bilfører ble anmeldt, mens tolv fikk forenklede forelegg.