NRK Meny
Normal

Bråk og uroligheter i drapssak

Tilhørere i drapssaken mot en 37 år gammel Askim-mann, har blitt bedt om å tie stille eller forlate rettssalen.

Lennart Faugli i retten 13. mars 2006
Foto: Goran Jorganovic / NRK

Askim-mannen som er tiltalt for drapet på Lennart Faugli utenfor rettslokalene i Mysen i mars i år, sa seg i formiddag skyldig i forsettlig drap.

Men det er mye uro og en svært spent stemning i rettssalen i Oslo tinghus.

Beskyldt for løgn

Rettsbetjenter har flere ganger måttet be folk på tilhørerbenkene tie stille eller forlate rettslokalene i dag.

- Dette skyldes utbrudd under den tiltaltes forklaring. Den tiltalte har blitt avbrutt undersin forklaring og ble beskyldt for å lyve av den dreptes pårørende, forteller NRKs reporter på stedet, Rune Fredriksen.

- Som å gå inn på flyplass

Det er et omfattende sikkerhetsopplegg rundt rettssaken. Saken skulle egentlig gått i Heggen og Frøland tingrett i Mysen, men sikkerhetssituasjonen har gjort at hele saken er flyttet til sikkerhetssalen i Oslo tinghus.

For å komme inn i rettssalen må alle personer gå gjennom en sikkerhetskontroll, som tilsvarer det som er vanlig på en flyplass.

- Det er metalldetektorer, gjennomlysingsapparater og kontroll av alle vesker, lommer, samt alt utstyr som tas med inn i retten, forteller Fredriksen.

Har ikke forklart seg om drapsdagen

Foreløpig har den tiltalte 37-åringen forklart seg om det som skjedde mellom ham og Faugli fra og med 2003, da bråket mellom de to begynte.

Den tiltalte har ikke i sin forklaring kommet inn på selve drapsdagen i mars i år ennå.

Tiltalte erkjenner seg skyldig i forsettlig drap, men altså ikke overlagt - som tiltalen går på.

37-åringen har også erkjent å ha kjøpt maskinpistolen, som senere ble drapsvåpenet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.