Bra billettsalg for Nelson og Leppards

Mange vil til Fredriksten festning i Halden for å se Willie Nelson eller Def Leppards konserter i mai i år.

Willie Nelson

William 'Willie' Hugh Nelson er født 30. april 1933 i Abbott, Texas. Når han står på scenen i Halden den 3. mai er det en helt fersk 75-åring folk får høre og se.

Foto: , REX C. CURRY

Willie Nelson spiller på Fredriksten festning lørdag 3. mai.

Den levende legenden, som feirer 75 år på sin Europa-turnè, har stor appell ti den norske musikksjelen.

- Det er lagt ut 4.500 billetter til Willie Nelsons konsert, og i overkant av 3.000 billetter er føket ut til nå, sier arrangør Geir Andersen i Team Halden.

Han er vel vitende om at det er i den siste perioden før selve konserten at trykket på billettutsalgene kommer til å øke.

Gudfaren av country-rock

William "Willie" Hugh Nelson er født 30. april 1933 i Abbott, Texas. Når han står på scenen i Halden den 3. mai er det en helt fersk 75-åring folk får høre og se.

Nelson har mengder med sceneshow, konserter og turneer bak seg, og er en av USAs fremste låtskrivere av amerikansk countrymusikk.

Willie Nelson

Mange vil til Fredriksten festning i Halden for å se Willie Nelson. 3 000 av de i alt 4 500 billettene er revet bort.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Han kan også vise til en karriere som filmskuespiller, og har mer enn 20 filmer bak seg.

I 1980-årene ble han med i gruppen The Highwaymen (Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash og Kris Kristofferson).

Fra 1985 har han vært engasjert i Farm Aid, som har arbeidet for å hjelpe bønder med å betale regninger når avlingene sviktet.

Den amerikanske countrylegenden, som runder 75 år bare noen få dager før opptredenen i Halden, er i år aktuell med platen ”Moment Of Forever”.

10 000 billetter til Def Leppard

Mens Willie Nelson trolig skaper en intim-konsert av de sjeldne for de 4 500 som ventelig finner veien til Halden for å se ham, blir det god, gammeldags ”stadion-feeling” og forhåpentligvis høyt hår og høy stemning, når Def Leppard forventes å samle folk fra hele Skandinavia i et antall på 10 000.

Rockerne kommer til Halden og festningen fredag 23. mai.

Geir Andersen i Team Halden sier til NRK at salget til Def Leppards konserten er i full gang, og forespørslene rundt konserten kommer både fra finner, svensker og dansker.

- Til Def Leppards konsert er det lagt ut 10.000 billetter. Hittil har vi solgt nærmere 3.500, sier Andersen, som mener Def Leppards konsert har potensialet i seg til å bli fullstendig utsolgt.

- Hit kommer det folk fra store deler av Norge og våre naboland, sier han.

De aller hardeste av de harde

Def Leppard

Def Leppard er i godt og hardt selskap i Norge i år. Både Judas Priest, Thin Lizzy, Iron Maiden og Deep Purple skal forsøke å blåse trommehinnene av deg på en av scenene i Norge de opptrer på.

Foto: defleppard.com

Def Leppard er i godt og hardt selskap i Norge i år. Både Judas Priest, Thin Lizzy, Iron Maiden og Deep Purple skal forsøke å blåse trommehinnene av deg på en av scenene i Norge de opptrer på.

Dette er de store heltene fra 70-talllet, som har masse rock inne, og som snart dekker tre generasjoner med entusiastiske fans.

Def Leppard er et britisk band som oppstod i Sheffield i 1977, og spiller en blanding av hard rock, glam rock og heavy metal.

Bandet har fans over hele verden og har solgt svimlende 70 millioner album.

Def Leppard gir ut albumet ” Songs from a sparkle lounge ”, som det er knyttet stor spenning til.

- Vi har vært heldige med timingen her. Bandets nye album ble slippes den 6. mai. En forsmak kom via singelen Nine lives, som er en duett med USA`s kanskje største countrystjerne for øyeblikket - Tim McGraw, sier Geir Andersen i Team Halden til NRK.