NRK Meny
Normal

Må betale 125.000 etter promillekjøring

Moss tingrett har dømt en mann i slutten av 50-årene til å betale en bot på 125.000 kroner etter at han ble tatt for promillekjøring i mai i fjor.

Ill.foto

Moss tingrett har dømt en promillekjører til å betale en bot på 125.000 kroner.

Foto: SCANPIX - MODELLKLARERT / Scanpix

Moss Tingrett

Mannen møtte for tingretten i Moss i forrige uke.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Den forholdsvis høye boten har sammenheng med at mannen har ganske høy inntekt. Påtalemyndigheten foreslo en bot på 60.000 kroner, men tingretten viser til at vanlig rettspraksis er at promillekjørere skal betale en bot på 1,5 ganger brutto månedslønn. Retten kom fram til at det i dette tilfellet blir 125.000 kroner.

Mannen har i tillegg fått en dom på fengsel i 45 dager, som er gjort betinget på det vilkår at han gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring. Tingretten har også bestemt at mannen ikke får kjøre motorkjøretøy de neste tre årene, og at han må avlegge full førerprøve før han kan få førerkort igjen.

Tatt to ganger på en dag

En søndag i mai i fjor ble mannen først tatt for å kjøre traktor påvirket av alkohol. Prøver tatt da viste at mannen hadde 1,7 promille alkohol i blodet. Samme kveld, fire timers tid senere ble mannen tatt på nytt mens han kjørte personbil. Ny prøve ble tatt, og den viste at mannen da hadde 2,3 promille.

Saken ble ikke bedre av at mannen ved det siste tilfellet ikke ville stanse da politiet ga tegn om det. Og han kjørte uten førerkort, for det måtte ha levere fra seg etter at han ble tatt for traktorkjøringen tidligere samme dag.

I retten forklarte mannen at han husker at politiet prøvde å stanse ham. Han forsto da at han hadde gjort noe dumt, og «turte ikke» stanse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Fredrikstad

    Det har vært en trafikkulykke i Fredrikstad sentrum, melder politiet. Det skal være en syklist og en bil innblandet.

  • Skogbrann i Råde

    Det brenner i et 100 kvadratmeter stort område ved Sogn i Råde. Dette er på motsatt side av Rygge flystasjon. Brannmannskaper fra både Moss og Sarpsborg er på plass og har startet slukning. Det er tørt og stor spredningsfare. I tillegg til skog har også en låve tatt fyr. Det er også en høyspentmast i området, den er nå koblet ut.