NRK Meny
Normal

Bot og poengtrekk for Stjernen

Norges Ishockeyforbund har trukket eliteserieklubben Stjernen åtte poeng for bruk av en lisensløs spiller i 27 kamper denne sesongen.

Stjernen

LISENSLØS SPILLER: Stjernen får svi etter at de har brukt Markus Karlsson uten at han har hatt lisens.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Det melder forbundet selv i en pressemelding.

Det er tråkig at poengene de har jobbet for sportslig, blir rammet av dette

Trond Magnussen

Fredrikstad-klubben skal ha brukt Markus Karlsson hele sesongen uten at svensken har hatt spillerlisens eller internasjonalt overgangskort i orden.

I tillegg til poengtrekket har Stjernen fått 40.500 kroner i bot.

Stjernen ligger på 8.-plass i eliteserien i ishockey. Ned til 9.-plasserte Manglerud Star skilte det før poengtrekket 27 poeng, så straffen vil neppe få følger for tabellsituasjonen.

– En glipp fra oss

Trond Magnussen, daglig leder i Stjernen, beklager det som har skjedd.

– Det er en glipp fra oss. I det momentet Karlsson ble norsk havnet han på feil side av listen vår og navnet hans ble borte. Vi har flere systemer og dette ble dessverre ikke fanget opp. Verken vi eller forbundet hadde sett dette, før jeg så det i desember, sier han til NRK.

Trond Magnussen

TRIST: Trond Magnussen, daglig leder i Stjernen, beklager at de har brukt en spiller uten lisens.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Med en gang de så feilen, tok de kontakt med forbundet.

– Vi valgte med en gang å gjøre forbundet oppmerksom på hva som hadde skjedd. Dette var ikke et forsøk på å lure seg unna eller spekulering. Vi har hele tiden ønsket å gjøre ting riktig. Det har vi også vist ved å gå til forbundet selv.

– Trist for spillerne

Kun en dag etter at feilen ble oppdagen, fikk Markus Karlsson lisens.

Vi fikk ordnet opp i dette raskt og det handler kun om et døg før Markus var spilleklar. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage her, sier han videre.

Spillerne har mottatt budskapet om bot og poengtrekk med blandede følelser. Verst synes Magnussen at den administrative feilen rammer laget.

– Jeg synes det er trist for spillerne. Det er å beklage at at dette går utover spillegruppa og det sportslige. Det er tråkig at poengene de har jobbet for sportslig, blir rammet av dette.

Selv tror ikke daglig leder at dette vil påvirke det videre spillet.

– De er profesjonelle og gir alt i hver eneste kamp, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: