NRK Meny
Normal

5000 kroner i bot for facebook-trusler

– Ah, jeg er klar for å mose trynet ditt en dag, altså, skrev en 19-årig kvinne som melding på Facebook. Halden tingrett har gitt 19-åringen en bot på 5000 kroner.

Bruk av Facebook
Foto: DADO RUVIC / Reuters

I september i fjor skrev den nå 19 år gamle kvinnen meldinger til en annen kvinne på Facebook. Først meldte hun at hun hadde «lyst til å mose trynet» til vedkommende. Noen dager senere sendte hun en ny melding om – noe omskrevet – at ansiktet ikke ville være så vakkert etterpå...

Tilstod alt i retten

Forholdet ble anmeldt og 19-åringen fikk et forelegg for forholdet. Det vedtok hun ikke, og i forrige uke måtte hun møte for tingretten i Halden.

I retten erkjente 19-åringen de faktiske forholdene, og siden retten også fikk utskrift av Facebook-meldingene har retten ikke vært i tvil om hva som har skjedd.

Grovt innhold

– Facebookmeldingenes innhold er grove, og allmennpreventive hensyn tilsier at det bør reageres med en bot av en viss størrelse i denne saken, konstaterer Halden tingrett.

19-åringen er dømt for å ha krenket en annens fred ved skremmende eller plagsom opptreden. Straffen er fastsatt til en bot på 5000 kroner, subsidiært ti dager i fengsel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kritikk mot legevakten i Halden

    Legevakten i Halden og Aremark har brutt forsvarlighetskravet, ifølge Fylkesmannen. Alle kommuner må sørge for at minst én lege er tilgjengelig for legevakt hele døgnet. Halden og Aremark legevakt oppfyller ikke kravet om forsvarlighet, når det gjelder tilkalling av ekstra lege, ifølge fylkesmannen.

    Kommunalsjef for Helse og omsorg i halden kommune, Veronica Aam, sier de nå har tatt tak i problemet.

  • Anmeldt etter fyllekjøring

    En bilfører er anmeldt etter at politiet kontrollerte en bil i Borgarveien i Fredrikstad. Føreren var påvirket av alkohol og førerkortet er beslaglagt.