NRK Meny
Normal

Bortviste russ etter bråk rundt russebuss

10-15 russ ble bortvist fra Fredriksten festning i natt. Men politiet er likevel strålende fornøyd med gjennomføringen av årets landstreff.

Russ på Fredriksten

Russen har festet på Fredriksten festning i to dager denne helgen. Politiet er godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

Foto: NRK

Rundt 7000 avgangselever har denne helgen vært samlet på Fredriksten festning for landstreff for russen. Festen har ifølge politiet gått ordentlig for seg.

– Politiet har et positivt inntrykk av arrangementet. Samarbeidet mellom politi, vakter, Røde Kors, brannvesen, arrangør med flere har fungert meget godt, og majoriteten er hyggelig ungdom, skriver politiets operasjonsleder på Twitter.

Også etter den første kvelden på festningen fikk russen skryt for måten de hadde oppført seg på.

Bråk rundt russebuss

Men det var samtidig noen russ som ikke fikk lov til å være med helt til slutten av landstreffet.

Russ på Fredriksten

Rundt 7000 russ har vært samlet på festningen i helgen.

Foto: NRK

– Ettersom jeg forstod det på avtroppende operasjonsleder hadde det vært en del bråk rundt særlig én av bussene der oppe, og samtlige på bussen, 10-15, russ, ble fratatt billetten sin og bortvist fra området, forteller Østfold-politiets operasjonsleder til NRK.

Russen ble bortvist fra arrangementet etter det politiet karakteriserer som adferd som ikke var forenlig med de andre deltakernes ønske om å hygge seg.

– Det har vært to tilfeller av legemsfornærmelse som vil bli anmeldt i ettertid, opplyser operasjonslederen.

I tillegg ble en kvinnelig russ tatt med til politistasjonen for å sove ut rusen der. Operasjonslederen presiserer at hun ikke hadde gjort noe annet galt.

Se russejentene på Fredrikstadbussen Fairytopia sin kamp for å rekke landstreffet!

Created by InfoDispatcher

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stoppet manipulert smuglerbil

    Tollerne på Ørje har holdt tilbake en smuglerbil etter en rutinekontroll i går ettermiddag. Bilen var lastet med nesten 1500 liter øl og 228 liter brennevin, og hadde et modifisert fjæringssystem, opplyser Tolletaten. To polakker kjørte bilen og saken er nå oversendt politiet.

  • Byforsker advarer Fredrikstad

    Fredrikstad får skryt for hvordan byen har skapt nytt liv i sentrum på dagens konferanse om utviklingen i stasjonsbyene i Østfold – men også en advarsel. Byforsker Erling Dokk Holm fra Høyskolen Kristiania sier de ikke må finne på å legge et nytt handelsområdet tett på den nye jernbanestasjonen nær sentrum.

    Erling Dokk Holm
    Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK