Strømsgodsets Mounir Hamoud dro frem kanonen da Sarpsborg 08 skjøt med løskrutt i Drammen.

Martin Ødegaard

15 år gamle Martin Ødegaard ble tidenes yngste målscorer i eliteserien da han var med på å senke Sarpsborg 08 i kveld.

Fjorårets seriemester Strømsgodset gjorde vondt til verre for et Sarpsborg 08 som virkelig sliter med å knekke bortekoden.

I 16. mai-kampen i Drammen sørget Peter Kovacs, Lars-Christopher Vilsvik, Martin Ødegaard og en kanon fra Mounir Hamoud for at sarpingens rekke uten borteseier i eliteserien ble forlenget til 15 kamper på rad.

– Alt i alt taper vi for et bedre lag. Strømsgodset er Norges beste hjemmelag, det får vi smertelig erfare i dag. Vi står helt greit i førsteomgang, men nok en gang får vi et drømmemål mot oss og det setter sitt preg på kampen, sa Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen til CMore rett etter kampslutt.

Hamoud med rundens mål?

Ikke siden de vant 1–0 over Haugesund i mai forrige sesong har Sarpsborg 08 tatt med seg tre poeng hjem fra fremmed gress. Totalt står de med kun én seier på 35 bortekamper i eliteserien.

I kveldens oppgjør var de også nære på å få en verst tenkelig start, men skuddet fra Mounir Hamoud etter ett minutt strøk centimetre utenfor stolperoten til Sarpsborgs sisteskanse Duwayne Kerr.

Etter 25 minutter var samme mann frempå igjen. Få minutter etter at noen på tribunen fyrte av en kinaputt, valgte Hamoud å dra frem kanonen.

En dårlig klarering fra Kjetil Berge endte rett i beina til Strømsgodset-backen, som banket til på hel volley fra 17 meter og scoret det som er en klar kandidat til å bli rundens mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Strømsgodset - Sarpsborg

Mounir Hamoud gratuleres av lagkameratene etter at han scoret med en kanon etter 25 minutter.

Kovacs doblet før pause

Sarpsborg var nære på å utlikne sju minutter senere. Danske Claes Kronberg stjal ballen fra målscorer Hamoud og avsluttet godt. Men Adam Larsen Kwarasey fikk fistet ballen over tverrliggeren.

Like før pause måtte Hamoud forlate banen med noe som så ut som en strekk i høyrelåret.

Ett minutt før pause gjorde den storvokste spissen Peter Kovacs vondt til verre for sarpingene. En fantastisk gjennombruddspasning fra Øyvind Storflor endte hos Kovacs, som iskaldt plasserte ballen helt nede til venstre for Duwayne Kerr.

Sarpsborg 08 fikk en enorm mulighet til å komme seg inn i kampen igjen etter 75 minutter, men en lang tå fra Lars-Christopher Vilsvik hindret Aaron Samuel fra å komme igjennom alene med keeper Larsen Kwarasey.

Tidenes yngste målscorer

Det var likevel helt på tampen av oppgjøret at det virkelig ble fotballfest i Drammen.

Først økte Lars-Christopher Vilsvik ledelsen til 3-0 på et straffespark tre minutter før full tid. Straffen kom etter at Kjetil Berge rev ned Peter Kovacs innenfor 16-meteren.

Ett minutt på overtid ville også 15 år gamle Martin Ødegaard være med på festen. Etter et fint samarbeid med 19 år eldre Øyvind Storflor, plasserte han ballen nede til venstre for Duwayne Kerr.

Unggutten ble med sin scoring tidenes yngste målscorer i eliteserien.

Trøstemål på tampen

Sarpsborg 08 fikk et trøstemål helt på tampen av kampen. Jeremy Berthod fikk ballen ute på venstrekanten og spilte den inn til Claes Kronberg.

Han brukte en berøring for å legge ballen til rette, og en på å sende ballen til venstre for Adam Larsen Kwarasey fra 13 meter.

Med 4–1 seieren på fotballens festdag sikret Strømsgodset seg andreplassen på tabellen, to poeng bak serieleder Molde.

– Vi har full kontroll i 90 minutter. Jeg må skryte av forsvaret i dag, de har full kontroll på ligaens kanskje beste spiss, sa Larsen Kwarasey til CMore.

Sarpsborg 08s neste mulighet til å våkne fra bortemarerittet blir mot Aalesund 25. mai.