NRK Meny
Normal

Borregaard-konklusjon klar i sommer

Konkurranstilsynets flytting fra Oslo til Bergen er hovedårsaken til at etterforskningen av Borregaard industrier har dratt ut i tid.

Borregaard, Sarpsborg
Foto: Rainer Prang / NRK

Men informasjonsdirektør i Konkurransetilsynet, Astrid Tomassen, forsikrer at konklusjonen vil foreligge før sommerferien.

- Det har gått en del tid med saken nå ettersom tilsynet har flyttet fra Oslo til Bergen, og at man på mange måter har måttet bygge opp igjen en ny organisasjon, sier hun til NRK.

- Vil normalisere seg

16. mars i fjor aksjonerte tilsynet mot Borregaard på grunn av mistanke om ulovlig samarbeid. Men saken har altså drøyd ut i tid, selv om det ifølge Tomassen nå nærmer seg en løsning. 

- Vi har fått mange nye folk og mange som skal overlappe hverandre. Men nå er vi der vi skal være, og vi regner med at prosessen normaliserer seg i tiden framover, sier hun.

Senior informasjonsrådgiver Cato A. Mørk i Konkurransetilsynet bekreftet i mars i fjor at det var snakk om mistanke om ulovlig samarbeid mellom Borregaard og en annen norsk bedrift.  

- Vi vil foreløpig ikke gå noe nærmere inn på hva slags samarbeid det dreier seg om, sa han til NTB.

Razzia

Konkurransetilsynet fikk godkjennelse til å gjennomføre bevissikring ved de to bedriftene gjennom en kjennelse i Bergen tingrett. Politiet bisto Konkurransetilsynet da de ankom Borregaard fabrikker i Sarpsborg.

- Vi visste ikke på forhånd at de ville dukke opp og kjenner heller ikke spesifikt til hva de ser etter, bortsett fra at det skal dreie seg om bevissikring, sa informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø i Borregaard til NTB.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.

  • Fredrikstad-forfatter nominert

    Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.

    Roskva Koritzinsky
    Foto: Aschehoug forlag