Borges i form var ikke nok

Det hjalp ikke at angrepsspillet klaffet for FFK mot Lillestrøm søndag, for i forsvaret var det ikke mye som stemte.

Celso Borges
Foto: THOMAS COEX / AFP

Celso Borges har spilt flere imponerende kamper for Costa Ricas landslag den siste tiden.

Og i dag fikk han prøve seg på topp sammen med Èverton. Det viste seg utover i kampen å være en god taktisk vri av Fredrikstads trenerteam.

Les: Lillestrøm - FFK minutt for minutt

Se: Følg Eliteserien her

Les også: Borges ble matchvinner

Éverton Santos da Costa har slitt med måltørke helt siden han kom til Fredrikstad, ungguttens forrige eliteseriemål kom mot Lillestrøm under fjorårets oppgjør.

I dag prøvde Fredrikstad ut Celso Borges som spissmakkeren til Brasilianeren, og det viste seg å være smart.

Til tross for at angrepsspillet stemte for det tilreisende laget klarte de ikke å ta poeng på Åråsen.

Kampen var preget av flere forsvarsfeil og feilpasninger fra begge lag.

Det hele begynte med en corner fra hjemmelaget som Lasse Staw bokset rett i beina på Espen Søgård. Lillestrømspilleren dunket ballen opp i nettaket på helvolley.

Kun minutter senere var det Fredrikstad sin tur. Borges presset etter en lang ball som Lillestrømforsvaret slet med å klarere. Alene med keeperen gjorde den nye spissen ingen feil og satt ballen enkelt i mål.

Senere fulgte to vakre scoringer fra begge lag, den første kom fra Lillestrøms Edwin Eziyodawe. En enkel kroppsfinte sendte Martinsen i feil retning og Eziyodawe fyrte av et skudd i nærmeste hjørne. Utagbart for Fredrikstads målvakt.

Kun 5 minutter senere kom Fredrikstad på kanten med Joachim Tomassen, et presist innlegg lander på hodet til Èverton som satt ballen forbi Otto Fredrikson i Lillestrøm-målet.

Men det var fortsatt rom for tabber i kampen, og den neste stod Lasse Staw for. Frode Kippe fikk stå helt alene på 3 meter og heade ballen i mål, etter et frispark. Staw burde vært ute å plullet.

I andre omgang var det ikke like mye som skjedde, Fredrikstad hadde gjennom store deler av omgangen laget høyt i banen, uten at det ga noe resultat.

Lillestrøm derimot var effektive gjennom hele kampen, og når Edwin Eziyodawe fikk muligheten, etter å ha ristet av seg FFK-forsvaret, nølte han ikke med å sette ballen forbi Staw i Fredrikstadmålet.

FFK lå på 10.plass før kveldens oppgjør. Etter dagens tap ligger Fredrikstad som nummer 12 på tabellen. Det er nå 17 kamper igjen å gjøre det på.

Se: Resultater og oppdaterte tabeller fra eliteserien

FFK stillte med følgende lag:

 • Pål Andre Czwartek
 • Vidar Martinsen
 • Raio Piiroja,
 • Joachim Thomassen
 • Amin Askar
 • Ardian Gashi
 • Hans Erik Ramberg
 • Raymond Kvisvik
 • Celso Borges
 • Éverton Santos da Costa

På benken:

Erik Mellevold Bråthen
Kasey Wehrman
Martin Elvestad
Andreas Tegström
Michael Truslen
Abgar Barsom
Levon Pachajyan

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Forretninger sliter etter storbrann

  Flere forretninger har holdt stengt siden storbrannen i Cewexgården i Fredrikstad forrige helg. Det har gått hardt utover omsetningen, skriver Fredriksstad Blad. Først i neste uke vil gågata trolig åpnes igjen.