NRK Meny
Normal

Borges i form var ikke nok

Det hjalp ikke at angrepsspillet klaffet for FFK mot Lillestrøm søndag, for i forsvaret var det ikke mye som stemte.

Celso Borges
Foto: THOMAS COEX / AFP

Celso Borges har spilt flere imponerende kamper for Costa Ricas landslag den siste tiden.

Og i dag fikk han prøve seg på topp sammen med Èverton. Det viste seg utover i kampen å være en god taktisk vri av Fredrikstads trenerteam.

Les: Lillestrøm - FFK minutt for minutt

Se: Følg Eliteserien her

Les også: Borges ble matchvinner

Éverton Santos da Costa har slitt med måltørke helt siden han kom til Fredrikstad, ungguttens forrige eliteseriemål kom mot Lillestrøm under fjorårets oppgjør.

I dag prøvde Fredrikstad ut Celso Borges som spissmakkeren til Brasilianeren, og det viste seg å være smart.

Til tross for at angrepsspillet stemte for det tilreisende laget klarte de ikke å ta poeng på Åråsen.

Kampen var preget av flere forsvarsfeil og feilpasninger fra begge lag.

Det hele begynte med en corner fra hjemmelaget som Lasse Staw bokset rett i beina på Espen Søgård. Lillestrømspilleren dunket ballen opp i nettaket på helvolley.

Kun minutter senere var det Fredrikstad sin tur. Borges presset etter en lang ball som Lillestrømforsvaret slet med å klarere. Alene med keeperen gjorde den nye spissen ingen feil og satt ballen enkelt i mål.

Senere fulgte to vakre scoringer fra begge lag, den første kom fra Lillestrøms Edwin Eziyodawe. En enkel kroppsfinte sendte Martinsen i feil retning og Eziyodawe fyrte av et skudd i nærmeste hjørne. Utagbart for Fredrikstads målvakt.

Kun 5 minutter senere kom Fredrikstad på kanten med Joachim Tomassen, et presist innlegg lander på hodet til Èverton som satt ballen forbi Otto Fredrikson i Lillestrøm-målet.

Men det var fortsatt rom for tabber i kampen, og den neste stod Lasse Staw for. Frode Kippe fikk stå helt alene på 3 meter og heade ballen i mål, etter et frispark. Staw burde vært ute å plullet.

I andre omgang var det ikke like mye som skjedde, Fredrikstad hadde gjennom store deler av omgangen laget høyt i banen, uten at det ga noe resultat.

Lillestrøm derimot var effektive gjennom hele kampen, og når Edwin Eziyodawe fikk muligheten, etter å ha ristet av seg FFK-forsvaret, nølte han ikke med å sette ballen forbi Staw i Fredrikstadmålet.

FFK lå på 10.plass før kveldens oppgjør. Etter dagens tap ligger Fredrikstad som nummer 12 på tabellen. Det er nå 17 kamper igjen å gjøre det på.

Se: Resultater og oppdaterte tabeller fra eliteserien

FFK stillte med følgende lag:

 • Pål Andre Czwartek
 • Vidar Martinsen
 • Raio Piiroja,
 • Joachim Thomassen
 • Amin Askar
 • Ardian Gashi
 • Hans Erik Ramberg
 • Raymond Kvisvik
 • Celso Borges
 • Éverton Santos da Costa

På benken:

Erik Mellevold Bråthen
Kasey Wehrman
Martin Elvestad
Andreas Tegström
Michael Truslen
Abgar Barsom
Levon Pachajyan

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stortingspolitiker frikjent

  Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

 • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

  Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

  Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
  Foto: Sarpsborg 08