NRK Meny
Normal

Millioninntekt? Da kan du miste barnetrygden

De fire borgelige ungdomspartiene vil forandre barnetrygden.

Barnetrygd illustrasjon

GI MER TIL LAVTLØNTE: De fire ungdomspartiene på borgerlig side mener det er riktig å gi familier med dårlig råd mer barnetrygd, mens de med en felles inntekt på over en million, får mindre.

Foto: ILLUSTRASJON: KUZMA/COLOURBOX.COM

Alle de fire ungdomspartiene på borgerlig side er enige om at det er på tide å innføre behovsprøving av barnetrygden.

Barnetrygden ble ikke innført for å hjelpe velstående unger inn på boligmarkedet eller for at de skulle kunne kjøpe fin bil til 18-årsdagen

Atle Simonsen

– Vi mener husholdninger som tjener mer enn én million kroner samlet, ikke bør få barnetrygd, sier formann Atle Simonsen i Fremskrittspartiets ungdom (FpU) til Aftenposten.

Sparer pengene

FpU, Unge Høyre, Unge Venstre og Kristelig Folkepartis Ungdom mener at en form for behovsprøving av barnetrygden, der de med høyest inntekter mister trygd mens de med lave inntekter får mer enn i dag, er rette vei å gå.

Atle Simonsen

MOTSTANDER: Atle Simonsen er motstander av at velstående skal få barnetrygd.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

En undersøkelse gjort av Ipsos MMI for DNB i 2012 viste at snaut halvparten av mottagerne av barnetrygd alltid – eller av og til – satte barnetrygdpengene inn på sparekonto. Foreldrene oppgir at pengene går til barnas bolig, førerkort eller utdanning.

– Barnetrygden ble ikke innført for å hjelpe velstående unger inn på boligmarkedet eller for at de skulle kunne kjøpe fin bil til 18-årsdagen, sier Simonsen.

Skurrer

Petter Haraldsen Haugland fra Unge Høyres sentralstyre er også av den oppfatning at ordningen bør komme dem som trenger pengene mest til gode.

Petter Haraldsen

FÅR MEST: Petter Haraldsen Haugland i Unge Høyre mener det er noe som skurrer når rundt halvparten av dem som får barnetrygd sparer penger.

Foto: Helene Vassbotten Lervik / NRK

– Barnetrygden bør være en ordning som sikrer at de som trenger den mest, også får mest, sier Haugland til NTB.

– Når rundt halvparten av dem som mottar barnetrygd sparer pengene, så er det noe som skurrer. Derfor bør vi isteden vri ordningen slik at familier med lav inntekt får mer, sier han.

Stortingspolitiker for Høyre, Bengt Morten Wenstøb, har tidligere tatt til orde for at man bør se på støtteordninger til familier som trenger det mest.

Det kom frem da NRK hadde flere saker om barnefattigdom her i landet. Blant de mest fattige her i landet, finner vi familier med barn under ti år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.