NRK Meny
Normal

Ønsker dialog rundt rom-befolkningen

Borg Havn etterlyser en mer aktiv holdning fra Fredrikstad kommune overfor rom-befolkningen på Øra.

Roar Bekkelund

Roar Bekkelund i Borg Havn etterlyser engasjement fra kommunen.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Havnekaptein Roar Bekkelund i Borg Havn savner engasjement fra kommunen rundt rumenerne som oppholder seg på Øra.

– Kommunen er blant annet en stor grunneier. Vi synes kommunen burde ha synspunkter rundt hvordan disse eiendommene brukes, sier han.

I går valgte havneselskapet å destruere flere av romfolkets campingvogner, fordi de hadde oppholdt seg på deres tomt i lang tid.

– Har bedt om møter

Biskop Atle Sommerfeldt i Borg mener behandlingen av rumenerne er uverdig, og utfordrer Fredrikstad kommune til å finne løsninger.

– Det er viktig at man finner måter å snakke med disse på, for å finne en løsning. Det er også grunn til å utfordre kommunens ledelse til å se på hvordan man kan legge ting til rette, på en måte som er verdig for alle parter, sier Sommerfeldt.

Ingar Aasen, alias Art Ranger, som er nærmeste nabo til rumenerne, sier at han flere ganger har kontaktet kommunen for å få skape dialog og samarbeid rundt rumenernes situasjon på Øra.

– Jeg har tatt kontakt med de politikerne nede på rådhuset om å ha møter. De har sagt ja til det, men de har ennå ikke fått til noe møte, sier han.

– Ingen enkel løsning

– Vi må ta kontakt og snakke sammen. Subsidiært må vi få en politisk sak på bordet i forhold til dette, sier gruppeleder for Høyre Petter Kuran.

Camilla Eidsvold

Atle Ottesen (t.v.) og Camilla Eidsvold er opptatt av at kommunen har en god dialog med partene på Øra.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Gruppeleder Camilla Eidsvold i SV erkjenner at de kunne vært bedre til å snakke med romfolket

– Vi kunne kjørt et mye sterkere press i forhold til å skulle ha en dialog, og vært mer proaktive i forhold til dette politisk sett.

Også gruppeleder Atle Ottesen i Fredrikstad Arbeiderparti er opptatt å ha en god dialog, både med romfolket og med bedriftene på Øra.

– Men det er ikke noen enkel løsning på den utfordringen vi har med romfolk i Fredrikstad, påpeker han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold