NRK Meny
Normal

Bombetrusler mot sykehus

Sykehuset Østfold mottok tre bombetrusler på SMS mandag morgen. Telefonen meldingene er sendt fra er tidligere stjålet fra sykehuset.

Anne Grethe Erlandsen

Anne Grethe Erlandsen, kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, utenfor sykehuset i Moss mandag morgen.

Foto: MMS-foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

- Det har kommet trusler om en mulig bombe mot Sykehuset Østfold Moss, bekrefter Bjørn Paulsen, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Truslene kom på SMS. Den første klokken 03.00 i natt, den siste ved 05-tiden i dag tidlig.

Gjennomsøkt med bombehunder

Bombetrussel ved Sykehuset Østfold Moss

Sykehuset ble sperret av da politiet gjennomførte et bombesøk med hund.

Foto: MMS-foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Politiet har gjennomsøkt sykehuset med bombehunder uten funn.

Sykehuset ble ikke evakuert. Men ansatte som skulle på jobb mandag morgen ble holdt tilbake, mens det ble gjort bombesøk.

- Politiet har kategorisert dette som en såkalt uspesifikk trussel, og det betyr at den ikke har så høy trusselgrad. I samråd med politiet bestemte vi da å ikke evakuere sykehuset, sier Anne Grethe Erlandsen, kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold.

Mobiltelefonen stjålet ved sykehuset

Politiet vet foreløpig ikke hvem som har framsatt bombetruslene.

Men det er nå klart at SMSene er sendt fra en telefon som tidligere på natten ble stjålet fra resepsjonen ved sykehuset.

En pressekonferanse om hendelsen ble mandag formiddag avholdt i auditoriet ved Sykehuset Østfold Moss.

- Det er nå normal drift ved sykehuset igjen, til tross for en del forsinkelser når det blant annet gjelder timeavtaler, sier Erlandsen til NRK ved 10-tiden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller